Mi értelme annak az olasz pizzának, amit kisütnek és utána díszíti fel a szakács feltétekkel? Nem az volna a fontos hogy összesüljön és együtt adjon igazán jó ízt?
Én elég régóta magam sütöm a pizzát, mert tizedébe kerül és hamarabb kész lesz mint mire kihoznák. De én is a salátákon kívül (bár azt ritkán teszek rá) mindent rápakolok a pizzaszósszal megkent tésztára és együtt sül.
Lehet, hogy nem szakszerű, de nekünk nagyon ízlik.
Lehet elveszti a saját ízét de összesül a többivel és az elegynek még fantasztikusabb íze lesz. Ehetsz külön kenyeret paradicsomot sajtot sonkát oreganot és olivát de nem lesz olyan mintha pizzává egyesíted.
Sonkát mindenképp rásütném mert a zsírjai kisülnek belőle együtt a sajttal paradicsommal, és részben ropogós lesz a sonka húsos része.
A parmezán, pecorino és hasonló sajtokat mindig a végén szelik rá vékony szeletekben, pont azért, hogy ne keveredjen az íze a többi összetevővel és ne vesszen el a sokaságban, hanem egy-egy harapásban kiérezd az ízét. A szarvasgomba, vagy a komolyabb sonkák pont ugyanilyenek, az olasz pizzákon sosincs sok feltét és pont az a lényeg, hogy mindnek külön érezd az ízét, ne egy keveredést érezz a különböző ízekből.
Ez nyilván ízlés kérdése, amerikai pizzánál sose lesz olyan, hogy végén raknak rá feltétet, ha az jobban tetszik olyat rendelj vagy csinálj.
"Lehet elveszti a saját ízét de összesül a többivel és az elegynek még fantasztikusabb íze lesz"
Szerinted. Mások szerint pedig pont ettől lesz sokkal rosszabb az ízélmény.
6-os Én meg azt hittem azért mert spórolnak a hozzávalókkal. :)
Én az olasz pizza tésztát szószt sajtot szeretem de azt hogy csak rárakják azt nem. Ettem már olyan olasz ember által csinált pizzát ahol ez nem volt jellemző. Articsókát olívabogyót kapribogyót belesütik pl. Mondjuk az is igaz, hogy luxus rávalókra sose futotta mint szarvasgomba vagy pecorino.
7-es akkor külön egyed ahogy írtam sajtot sonkát kenyérféleséggel fűszerrel paradicsommal és olivaolajjal.
Eleve a hideg húsnak pl. sonkának gyengébb kevésbé karakteres íze van mint a meleg húsnak. Tehát egy meleg tészta savas kémhatású paradicsomszósz és fűszerek elnyomják a luxus sonka egyedülálló ízvilágát - ezért azt inkább külön enném szinte mindentől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!