Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egy szakács hogy tudja csak a...

Egy szakács hogy tudja csak a hozzávalók alapján hogy mit főzzön, ha nincs kiadva külön feladat?

Figyelt kérdés
fejben tartanak annyi receptet aminél még előre látják mit miből lehetne kihozni és milyen kész ételhez passzolnak a hozzávalók?
2022. máj. 22. 23:16
 1/10 anonim ***** válasza:
90%

Ezt az is tudja aki nem szakács de rutinos a konyhaban.

Egyszerűen átlátható és a főzésnél nem kell mindent írásszerűen követni

2022. máj. 22. 23:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
72%
Egy szakács tervszerűen főz. Megvan a pontos menetrend, hogy melyik nap mit.
2022. máj. 22. 23:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
87%
Kell hozzá áruismeret, szaktudás, a kreativitás és a rutin se hátrány.
2022. máj. 23. 00:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
84%

Nem értem, miért lett lepontozva a 2-es, majdnem jót válaszolt.


Egy szakács nem úgy főz, hogy szétnéz, miből tud főzni, és ami eszébe jut, azt megfőzni... aztán vagy kell a vendégnek, vagy nem.

Majd ha a szakácsnak saját étterme lesz, ahol random főzőcskézik össze-vissza, akkor azt csinál, amit akar.

De egy étteremnek van egy kínálata, amit meg kell főzni.


Hogy "melyik nap mit" az inkább napi ajánlatokra, esetleg napi menüre vonatkozik, előbbi esetben sok helyen van némi szabadabb mozgástér, pl. fölöslegben bent maradt alapanyagokat elhasználni, stb, de alapvetően ez abszolút tervszerű, nem rögtönzött fantáziálás alapján megy.

2022. máj. 23. 04:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
92%

Meg is válaszoltad a kérdésedet!


"fejben tartanak annyi receptet aminél még előre látják mit miből lehetne kihozni és milyen kész ételhez passzolnak a hozzávalók"

2022. máj. 23. 07:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
89%
Tapasztalatból. Egyébként sok szállodai étteremben csinálják azt, hogy a megmaradt ételből csinálnak mást másnapra, így nem kell kidobniuk. Például egyik nap gyümölcsleves, másik nap valamilyen gyümölcsös rétes és így tovább.
2022. máj. 23. 07:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
8%

Nem értem, miért lett lepontozva a 2-es, majdnem jót válaszolt.


Csak éppen semmi köze a kérdéshez. A kérdés az, ha van egy csomó alapanyag, hogyan jön az ötlet, hogyan tudnak recept nélkül improvizálni.

2022. máj. 23. 08:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
82%
Minden főzés több lépésből áll. A részleteket kell tudni, hogy hogyan csinálsz egy pörköltet, egy krumplipürét, rántott vagy sült dolgokat. Ha meglátod mi van otthon, akkor ezeket simán, gond nélkül egymás mellé illeszted kívánságod szerint. Nem annyira bonyolult, mint ahogy elképzeled. Csak akkor lehet az, ha tényleg csak pár dolog van otthon, amit nehezen tudsz összekombinálni! De sokszor még az is ehetővé válhat akkor is, ha szokatlan.
2022. máj. 23. 08:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
82%
Ehhez nem kell szakácsmak lenni. Egy átlag háziasszony is annyi receptet tud fejből, hogy a hozzávalók láttán eldönti mit főzzön. Egy szakácsnál ez olyan alap, mint levegőt venni
2022. máj. 24. 00:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
74%
Az első egy évet leszámítva soha semmit nem főzök receptből, tudok mindent, pedig csak egy sima háziasszony vagyok.
2022. máj. 24. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!