Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egy pizzához (kb 32 cm),...

Egy pizzához (kb 32 cm), nagyjából mennyi liszt kell?

Figyelt kérdés

Ha valaki tudja, a vastag, meg a vékony fajta is érdekelne.

A neten rengeteg receptet találok, de annyira eltéröek az adatok, hogy teljesen össze vagyok zavarodva.

Köszönöm, ha segít valaki.



2022. júl. 9. 16:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
30dkg
2022. júl. 9. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2022. júl. 9. 16:24
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én szeretem, ha vékonyabb tésztás a pizza és van egy kis széle.


Leírom neked a tésztát amit én szoktam használni, ehhez tulajdonképpen nem kell semmi különleges és azt szeretem még bennem, hogy nagyon könnyen nyújtható kézzel is.


Hozzávalók:

230g liszt

só, bors, fokhagymagranulátum (Mindegyikből egy csipet, itt érdemes a lisztel összekeverni)

2g porélesztő

2ek olaj

150ml langyos víz


Összegyúrás után egy kis gombócot kapsz. Ezt beleteszed egy olajjal kikent tálba és a tetejét a tésztának is megkened olajjal. Hagyod állni kb 20 percet és utána beleteszed abba az edénybe amibe meg szeretné sütni és lelapítod, majd a kezeddel megpróbálod teljesen egyenletesen széthúzgálni. Ha valahol kiszakad akkor onnan ahol sok van levágsz egy darabot és pótlod a hiányzó részt. Miután megsült semmit nem lehet ebből észre venni. Illetve a szélén picit körben vissza kell hajtani, hogy legyen pereme a pizzának


Ha nyújtás közben a tészta visszaugrik és nem marad ott ahova húztad akkor nem jó a tésztád. Amikor még gombóc a tészta akkor nyomd bele az ujjad és így tudod ellenőrizni, ha ott marad a lyuk akkor jó lesz.



Egyébként ez a mennyiség alkalmas arra is, ha vastagabb tésztát akarsz enni de akkor hagy olyan 60 percig kelni.


Én már mind a kettőt próbáltam és működik.



Mellesleg a 30 dkg is teljesen reális. Több biztos nem kell.

2022. júl. 9. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a receptet is, föleg, hogy mennyiségeket is megadtál!
2022. júl. 9. 18:21
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

[link]


én ezt szoktam, ennek az adagnak a fele 1kerek pizza lesz. a feltétnél vékonyabb, a szélén vastagabb a tészta nekem. kézzel nyujtom csak

2022. júl. 9. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Neked is köszönöm
2022. júl. 9. 20:58
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy 32 es vékony nápolyi stílusú pizza kb. 28 dkg tésztából nyújtható. Ez kb 17dkg lisz és 110 ml víz keveréke ( plusz só kb 5 gramm). Vastag pizzát nem sütök bocsi !
2023. márc. 5. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi. A vastag alatt sem a "magyar vastagot" értem, hanem csak a nem egészen vékonyat, de a válaszod alapján azt is meg tudom saccolni.

Szép estét kívánok!

2023. márc. 5. 20:50

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!