Egy pizzához (kb 32 cm), nagyjából mennyi liszt kell?
Ha valaki tudja, a vastag, meg a vékony fajta is érdekelne.
A neten rengeteg receptet találok, de annyira eltéröek az adatok, hogy teljesen össze vagyok zavarodva.
Köszönöm, ha segít valaki.
Én szeretem, ha vékonyabb tésztás a pizza és van egy kis széle.
Leírom neked a tésztát amit én szoktam használni, ehhez tulajdonképpen nem kell semmi különleges és azt szeretem még bennem, hogy nagyon könnyen nyújtható kézzel is.
Hozzávalók:
230g liszt
só, bors, fokhagymagranulátum (Mindegyikből egy csipet, itt érdemes a lisztel összekeverni)
2g porélesztő
2ek olaj
150ml langyos víz
Összegyúrás után egy kis gombócot kapsz. Ezt beleteszed egy olajjal kikent tálba és a tetejét a tésztának is megkened olajjal. Hagyod állni kb 20 percet és utána beleteszed abba az edénybe amibe meg szeretné sütni és lelapítod, majd a kezeddel megpróbálod teljesen egyenletesen széthúzgálni. Ha valahol kiszakad akkor onnan ahol sok van levágsz egy darabot és pótlod a hiányzó részt. Miután megsült semmit nem lehet ebből észre venni. Illetve a szélén picit körben vissza kell hajtani, hogy legyen pereme a pizzának
Ha nyújtás közben a tészta visszaugrik és nem marad ott ahova húztad akkor nem jó a tésztád. Amikor még gombóc a tészta akkor nyomd bele az ujjad és így tudod ellenőrizni, ha ott marad a lyuk akkor jó lesz.
Egyébként ez a mennyiség alkalmas arra is, ha vastagabb tésztát akarsz enni de akkor hagy olyan 60 percig kelni.
Én már mind a kettőt próbáltam és működik.
Mellesleg a 30 dkg is teljesen reális. Több biztos nem kell.
én ezt szoktam, ennek az adagnak a fele 1kerek pizza lesz. a feltétnél vékonyabb, a szélén vastagabb a tészta nekem. kézzel nyujtom csak
Köszi. A vastag alatt sem a "magyar vastagot" értem, hanem csak a nem egészen vékonyat, de a válaszod alapján azt is meg tudom saccolni.
Szép estét kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!