Rántott tojásosleveshez, hogyan kell a rántást csinálni? Ti hogyan szoktátok? Mennyi liszt kell, milyen arányban?
1 evökanál zsírva vagy olajva teszek egy teáskanál köménymagot, megvárom, amíg elkezd pattogni. Akkor beleteszek egy csapott evökanál lisztet, megpirítom - aránylag sötétebbre, kb mint a sötétre sült, nem égett kenyér héja -, belekeverek efyteáskanál paprikát, felengedem vízzel, keveretve forralom kb 10 percig.
A tojást vagy egészben engedem bele - nálunk fejenként 1 darabot- , vagy elötte felütöm a tojást, kicsit elkeverem, nem símára, és vékony sugárban engedem a levesbe. Nem gyorsan kavargatom, csak egész lassan meg-meg keverem, hogy szép hosszúkás foszlányok legyenek.
A sógoroméknál vegyesen megy bele a tojás, mert van, aki egyben szereti, meg van, aki szétkeverve.
Tálalásnál van, aki tesz bele kevés ecetet, ez ízlés kérdése.
A rántott levest köménymaglevesként ismertem és pirított kenyérkockákkal volt tálalva.
A tojáslevest kicsit másképp csinálom, kb. egy kanál zsíron egy kis fej apróra vágott hagymát párolok, aztán megszórom egy evőkanál liszttel, ha megpirult, teszek bele pirospaprikát, gyorsan felöntöm vízzel, mikor felforr, én is kétféleképp teszem bele a tojást, fejenként 1 db-ot egyben, és 1-2 db-ot csurgatva. Ha kész, szórok bele apróra vágott zöldpetrezselymet, majd tejfölbe teszek valamennyit a levesből (hőkiegyenlítés)és még ezt is a leveshez öntöm.
Ebben a formában egy vidéki nénitől tanultam, és finomnak találtam.
Nagyon finom lett a múltkor, ma is azt készítek!
Jó reggelt s napot mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!