Melyik márkájú liszt vált be nektek kenyér és zsömle sütéséhez?
Mindig Nagyi titka lisztet veszek, de nekünk 1 kg nagyon sokáig elég.
Most már szeretnék itthon sütni pékárut, de tartok tőle, hogy az olcsóbb lisztekkel nem lesz sikeres.
Nam az ár meg márka a döntő, hanem az ún. hamutartalom. Fejből pontosan én sem tudom a BL-számot, meg a többi adatot, de kenyérlisztekre direkt rá van írva, hogy kenyérliszt. A neten rá tudsz keresni, ha pontosan érdekel, miben más a kenyérliszt a többitől.
De én azt tapasztalom, hogy a legtöbb boltban jó, ha egyféle kenyérlisztet kapni, nem szokott választék lenni, hogy még márkák között is lehessen válogatni. Leginkább Nagyi titkát láttam, az működött.
Nekem pont a Nagyi titka nem jött be, szerintem elég silány és változó a minősége. A másik, amivel problémám volt, a Ferencvárosi malom (most talán Első Pesti Malom) lisztek.
Ami stabilan jó volt, az a Szabó malom termékei, ebből főleg az 5 kilós BL-80 kenyérlisztet használtam, valamint jók a VitaMil termékek, különösen a teljes kiőrlésű rozslisztjük kitűnő.
Nekem a nagyi titka csak a tk jött be. A tescos és sparos sima liszt nem jött be, a gútai igen, de picivel több víz kell hozzá.
Az se árt, ha megvétel után még pihen 2-3 hetet a liszt és nem rögtön használod
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!