Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik márkájú liszt vált be...

Melyik márkájú liszt vált be nektek kenyér és zsömle sütéséhez?

Figyelt kérdés

Mindig Nagyi titka lisztet veszek, de nekünk 1 kg nagyon sokáig elég.

Most már szeretnék itthon sütni pékárut, de tartok tőle, hogy az olcsóbb lisztekkel nem lesz sikeres.

2022. márc. 25. 23:53
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nam az ár meg márka a döntő, hanem az ún. hamutartalom. Fejből pontosan én sem tudom a BL-számot, meg a többi adatot, de kenyérlisztekre direkt rá van írva, hogy kenyérliszt. A neten rá tudsz keresni, ha pontosan érdekel, miben más a kenyérliszt a többitől.

De én azt tapasztalom, hogy a legtöbb boltban jó, ha egyféle kenyérlisztet kapni, nem szokott választék lenni, hogy még márkák között is lehessen válogatni. Leginkább Nagyi titkát láttam, az működött.

2022. márc. 26. 05:20
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem pont a Nagyi titka nem jött be, szerintem elég silány és változó a minősége. A másik, amivel problémám volt, a Ferencvárosi malom (most talán Első Pesti Malom) lisztek.

Ami stabilan jó volt, az a Szabó malom termékei, ebből főleg az 5 kilós BL-80 kenyérlisztet használtam, valamint jók a VitaMil termékek, különösen a teljes kiőrlésű rozslisztjük kitűnő.

2022. márc. 26. 06:12
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a nagyi titka csak a tk jött be. A tescos és sparos sima liszt nem jött be, a gútai igen, de picivel több víz kell hozzá.

Az se árt, ha megvétel után még pihen 2-3 hetet a liszt és nem rögtön használod

2022. márc. 26. 07:36
 4/5 anonim ***** válasza:
Gyermelyi (mindig jó) és Nagyi titka (időnként gyengébb minőség).
2022. márc. 26. 07:51
 5/5 A kérdező kommentje:
Kenyérhez meg zsömléhez kenyérliszt kell? Nem sima búza finomliszt?
2022. márc. 27. 01:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!