Miert ragad össze a rizsem miután megfőtt?
Ez volt az első probalkozasom.
Megpiritottam aztán felöntöttem vizzel,de többször is mert keménynek èreztem.aztan miutan ugy gondoltam h jó lesz lezartam es kavargatt h az alja ne ragadjon le.de egy kis idő mulva is olyan mint a tejberizs.
Mit csinalhattam rosszul?
Japán főzési technikával 1:1 arányban főzd, tehát 1 rész rizs, 1 rész víz.
1 adag kb. 10 dkg. Ha négy evésre csinálod, akkor 40 dkg rizs, 4 dl víz.
A vizet sózod, felforralod, majd ezután beleöntöd a rizst és elfőzöd a vizet, ameddig a lyukacsos rizs nem marad. Ekkor elzárod a gázt, lefeded a rizst és addig párolod, ameddig csak tudod! A-B rizsnél lehet hogy egy kicsit kemény lesz, de tuti hogy pergős!
Hagyományos főzési technikával 1:2 arányban főzd, tehát 1 rész rizs, 2 rész víz. A vizet sózod, felforralod, majd ezután beleöntöd a rizst és elfőzöd a vizet, ameddig a lyukacsos rizs nem marad. Ekkor elzárod a gázt és NEM FEDED LE a rizst!
Mivel kétszer annyi vizet vett fel, jobban megdagadt. Lefedéssel csak összeragadnának a rizsszemek a gőz miatt! Sokkal inkább ki kéne gőzöltetni! Az elején fel lehet kavarni, ez is ezt a célt szolgálja! Hagyjuk kihűlni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!