Miert ragad össze a rizsem miután megfőtt?
Ez volt az első probalkozasom.
Megpiritottam aztán felöntöttem vizzel,de többször is mert keménynek èreztem.aztan miutan ugy gondoltam h jó lesz lezartam es kavargatt h az alja ne ragadjon le.de egy kis idő mulva is olyan mint a tejberizs.
Mit csinalhattam rosszul?
Nem szabad kavargatni.
Attól ragad össze, mert a keményítő leoldódik a rizsszemekről.
Csak azt amit lehet.
Locsolgattad, kavargattad.
Egyiket sem szabad.
Kérdező: hosszú szemű rizst főztél?
A napokban volt hasonló kérdés, kiderült, hogy kerekszeművel próbálkozott az illető.. Ami alapból ragacsos, krémes lesz.
Azert mert tobbszor is felontotted. Es azert mert kavargattad.
Fel kell onteni ketszeres vizzel, forralni aztan alacsony langon lefedni (igy nem parolog el a viz es nem kell majd potolni)
Kavargatni nem szabad
Igen hosszú szemű rizs volt.
Köszönöm meg fogadom a tanácsokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!