Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tejszín vagy főzőtejszín?

Tejszín vagy főzőtejszín?

Figyelt kérdés
Sziasztok, a jövőben egy krémtortát fogok készíteni, amihez az angol recept azt írja, hogy double cream kell. Ez egy sütés nélküli krémbe megy, akkor sima tejszín vagy főzőtejszín? köszi.

2022. szept. 17. 15:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
66%
Igaza van a 6-osnak abban, hogy a mascarponénak állagában semmi köze se a single creamhez, se a double creamhez, hanem a mascarpone egy nagyon stabil krém (pl. a tejfölnél is keményebb állagú felverés nélkül), amit tejszínből állítanak elő oltóanyaggal, ezért még a normál tejszínekhez képest is magasabb a zsírtartalma, kb. 40%.
2022. szept. 17. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/20 anonim ***** válasza:
85%
A mascarpone nem tejszín, hanem krémsajt és nem 40, hanek sokszor akár 80% zsírtartalommal. Emellett nem oltóval, hanem citrommal, vagy borecettel csapatják ki a fehérjéket.
2022. szept. 17. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 anonim ***** válasza:
18%

Nem, a mascarpone meg a krémsajt nem teljesen ugyanaz, legalábbis az amerikai receptekben úgy magyarázzák, hogy a krémsajtnál a tejet oltják be, a mascarponénál a tejszínt, ezért lesz utóbbinak magasabb a zsírtartalma.


[link]

2022. szept. 17. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/20 anonim ***** válasza:
67%
2022. szept. 17. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/20 anonim ***** válasza:
67%
2022. szept. 17. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 anonim ***** válasza:
87%

Beszéljünk számokban, mert főzőtejszínből is van 10-15-20%-os.

Ha viszont neked felverhető tejszín kell, az bizony minimum 30% zsírtartalmú.


Ez valamivel drágább, ha a spórolás is cél, vannak erre ilyen műanyag pálmazsírból készült löttyök, ami jól habbá verhető, és "helyettesíthető" vele a habtejszín, de ízre sose lesz olyan, mint a tejszín.


Ha a receptben maga a tejszín dominál, akkor ne cseréld le semmire, használj 30%-os habtejszínt.

2022. szept. 17. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/20 anonim ***** válasza:
79%

A mascarpone is egy krémsajt, a linkben is Olasz krémsajtként hivatkoznak rá.

A köznyelvben lehet hogy az amerikai cream cheeset (pl Philadelphia) nevezik kremsajtnak, de ettől a mascarpone is az.

Viszont a egyiknek sincs semmi köze a double creamhez, ami tejszín (minimum 35%-os)

2022. szept. 17. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 anonim ***** válasza:
86%

Amire itt a mascaponés kolléga gondolt, az a clotted cream.


A clotted cream külsőre való igaz, hasonlít a mascapone sajtra, de tök máshogy készül, és máshogy is eszik.


A britek a scone nevű édes pogácsába szokták kenni, eperlekvárral.

2022. szept. 17. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/20 anonim ***** válasza:
87%
Double cream az extra magas zsírtartalmú tejszín, nálunk nem lehet kapni, keress olyat, ami 35%-os, azt néha lehet venni! De receptfüggően nem biztos, hogy kis mascarpone bekeverve a habtejszínbe rossz ötlet
2022. szept. 17. 23:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/20 anonim ***** válasza:
64%

clotted cream: 65% körüli - ez gyakorlatilag már egy puha vaj, scone-ra pl. ezt teszik

double cream: krémsajt sűrűségű tejszín, 50%-os zsírtartalommal - ilyet itthon normál boltban nem kapsz

whipping cream: 40%-os zsírtartalmú - kb. habtejszín (az 30% körül van)

single cream: 20% körüli zsírtartalom - főzőtejszín kb.


jó minőségű, minél zsírosabb habtejszínt használj a konkrét receptben

2022. szept. 19. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!