A főzés nélküli gyümölcslevesbe minek kell főzőtejszín, ha nem kell megfőzni se?
bármelyik jó.
A habtejszín zsírosabb 30+%.
Bármelyik jó.
Kávétejszín:10-12%
Főzőtejszín:20-25%
Habtejszín: 30% és afölött.
Ízlés dolga.
1-es voltam.
"Mert a név egy bizonyos zsírtartalmat jelöl, ami krémesít, nem pedig azt, hogy meg kell főzni mindenáron."
Éppen ellenkezőleg!
Maga a habtejszín általában 30% vagy az fölötti kategória, a Magyar Élelmiszerkönyv szerint.
Főzőtejszín ellenben már 10%-os zsírtartalommal is lehet valami - amibe a karragéntól kezdve más állományjavítókat is bele lehet tenni. Ha habbá verni a csekély zsírtartalom miatt nem is lehet, de főzésre még használható...
Nem kell, én soha semmibe nem raktam még főzőtejszínt :) Csak éppen a főzőtejszínnel is elmegy a dolog, míg felverni, ugye, csak a habtejszínt lehet, ráadásul csak a jobbakat, sok habtejszín van a boltban, ami túl gyenge és nem verhető fel.
A főzőtejszín zsírszegény, nekem nem igazi tejszín, nem azt jelenti, hogy muszáj megfőzni, csak hogy főzéshez az is jó lehet adott esetben.
Mi van, az egész főzőtejszín lobbi itt nyomkodja a piros kezecskét???
Nagyon érdekes, hogy a korrekt választ adó #8-as 30%-on áll, a félretájékozott, és csacsiságokat írkászó #1-es még mindig 100%-on. Ezek szerint a #8-as csak a korrekt választ írta le, de nem értékelte a helytelen választ.
Mindenkinek szíve joga képzeletbeli követelmények alapján nyomkodni.
Csak amiatt írtam én is, hogy tudjatok róla, a főzőtejszín NEM minőségi kategória. Nehogy ezek után az, aki eddig valódi habtejszínt vett, elkezdjen főzőtejszínt venni az itteni válaszok alapján, abban a hiszemben, hogy az minőségibb termék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!