Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A főzés nélküli gyümölcslevesb...

A főzés nélküli gyümölcslevesbe minek kell főzőtejszín, ha nem kell megfőzni se?

Figyelt kérdés

2018. aug. 8. 12:35
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Mert a név egy bizonyos zsírtartalmat jelöl, ami krémesít, nem pedig azt, hogy meg kell főzni mindenáron.
2018. aug. 8. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Valahol habtejszínt ír a recept, akkor bármelyik jó?
2018. aug. 8. 12:39
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

bármelyik jó.


A habtejszín zsírosabb 30+%.

2018. aug. 8. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Bármelyik jó.

Kávétejszín:10-12%

Főzőtejszín:20-25%

Habtejszín: 30% és afölött.

Ízlés dolga.

1-es voltam.

2018. aug. 8. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább habtejszínt szoktam beletenni, ha főzés nélkülit készítek.
2018. aug. 8. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat!
2018. aug. 8. 13:29
 7/10 anonim ***** válasza:
84%
A krémlevesbe jó a habtejszín is meg a fözötejszín is. Süteménybe, vagy ahol kifejezetten habtejszínt írnak, ott a fözötejszín nem megfelelö.
2018. aug. 8. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
46%

"Mert a név egy bizonyos zsírtartalmat jelöl, ami krémesít, nem pedig azt, hogy meg kell főzni mindenáron."


Éppen ellenkezőleg!

Maga a habtejszín általában 30% vagy az fölötti kategória, a Magyar Élelmiszerkönyv szerint.

Főzőtejszín ellenben már 10%-os zsírtartalommal is lehet valami - amibe a karragéntól kezdve más állományjavítókat is bele lehet tenni. Ha habbá verni a csekély zsírtartalom miatt nem is lehet, de főzésre még használható...

2018. aug. 8. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
80%

Nem kell, én soha semmibe nem raktam még főzőtejszínt :) Csak éppen a főzőtejszínnel is elmegy a dolog, míg felverni, ugye, csak a habtejszínt lehet, ráadásul csak a jobbakat, sok habtejszín van a boltban, ami túl gyenge és nem verhető fel.

A főzőtejszín zsírszegény, nekem nem igazi tejszín, nem azt jelenti, hogy muszáj megfőzni, csak hogy főzéshez az is jó lehet adott esetben.

2018. aug. 8. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
66%

Mi van, az egész főzőtejszín lobbi itt nyomkodja a piros kezecskét???

Nagyon érdekes, hogy a korrekt választ adó #8-as 30%-on áll, a félretájékozott, és csacsiságokat írkászó #1-es még mindig 100%-on. Ezek szerint a #8-as csak a korrekt választ írta le, de nem értékelte a helytelen választ.

Mindenkinek szíve joga képzeletbeli követelmények alapján nyomkodni.

Csak amiatt írtam én is, hogy tudjatok róla, a főzőtejszín NEM minőségi kategória. Nehogy ezek után az, aki eddig valódi habtejszínt vett, elkezdjen főzőtejszínt venni az itteni válaszok alapján, abban a hiszemben, hogy az minőségibb termék...

2018. aug. 9. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!