Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ehhez a recepthez milyen...

Ehhez a recepthez milyen tejszínt használnátok?

Figyelt kérdés

Ezzel a recepttel szemezgettem:


[link]


A receptben csak tejszínt ír. Főző vagy habtejszín? És ezekből is milyen márkát ajánlotok?


Köszi.



2018. okt. 4. 14:59
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Habtejszín, sütikhez mindig azt használunk, a főzőtejszín, nevéből adódóan főzés során használandó. Persze ízben hasonló, de jóval folyékonyabb krémet kaphatsz akkor is ha főzőtejszínt használsz, ha csak van otthon, de süteményhez ha van lehetőség, mindig habtejszínt használunk.
2018. okt. 4. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ!
2018. okt. 4. 15:03
 3/9 anonim ***** válasza:
78%
Habhoz habtejszínt kell használni. Ha főzőtejszínből próbálsz habot verni, az sosem lesz normális.
2018. okt. 4. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
78%
Amikor nekiállsz összekeverni a tejszínnel, akkor ne fakanállal tedd, hanem habverővel és lassan. Fontos, hogy a tejszín ne törjön (nagyon) össze és a keverés minél habosabb maradjon. Ennek mindig az a lényege, hogy elég levegőt kell belevinni a keverésbe, ezért kell a habverő.
2018. okt. 4. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
78%

Habtejszínből habot készítünk sütihez.

Főzőtejszínt főzéshez használjuk. Pl tejszínes gombamártás.

2018. okt. 4. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
73%

Mindenhez habtejszínt használnék, az az igazi, jó zsíros tejszín. Ha fel kell verni, akkor pedig végképp csak habtejszín jöhet szóba, mivel a főzőtejszín nem verhető fel.


Márkát nem tudok, én zacskós habtejszínt veszek a tescóban és kész, nekem bevált (utálom az uht ízt).

2018. okt. 4. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
32%

"utálom az uht ízt"


erről mesélhetnél...

2018. okt. 4. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
75%
Ha főzéshez kell tejszínt használni akkor mindegy,hogy habtejszínt vagy főzőtejszínt használunk. A lényeg, hogy magas zsírtatartalma legyen 33% fölött teljesen jó bármelyik fajta tejszín ha mártásokról beszélünk. A lényeg ,hogy állati eredetű legyen az tejszín. A desszertkrémekhez habtejszínt kell használni és annak is minimum 33% kell lenni ahozz,hogy jóminőségű legyen az elkészült desszert. Azt sem szabad elfelejteni, hogyha csokoládékrémet készítesz ott a csokinak is magas kakaóvajtartalmának kell lennie ahozz,hogy jó állagú legyen a krém. 70 % kakaóvaj tartalom felett már bármelyik keserű csoki jó. A felverthabot apránként lazamozdulattal keverd a csokoládéba.
2018. okt. 4. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Süteménykbe mindig habtejszínt használj.
2018. okt. 4. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!