Ehhez a recepthez milyen tejszínt használnátok?
Figyelt kérdés
Ezzel a recepttel szemezgettem:
A receptben csak tejszínt ír. Főző vagy habtejszín? És ezekből is milyen márkát ajánlotok?
Köszi.
2018. okt. 4. 14:59
1/9 anonim válasza:
Habtejszín, sütikhez mindig azt használunk, a főzőtejszín, nevéből adódóan főzés során használandó. Persze ízben hasonló, de jóval folyékonyabb krémet kaphatsz akkor is ha főzőtejszínt használsz, ha csak van otthon, de süteményhez ha van lehetőség, mindig habtejszínt használunk.
2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ!
2018. okt. 4. 15:03
3/9 anonim válasza:
Habhoz habtejszínt kell használni. Ha főzőtejszínből próbálsz habot verni, az sosem lesz normális.
4/9 anonim válasza:
Amikor nekiállsz összekeverni a tejszínnel, akkor ne fakanállal tedd, hanem habverővel és lassan. Fontos, hogy a tejszín ne törjön (nagyon) össze és a keverés minél habosabb maradjon. Ennek mindig az a lényege, hogy elég levegőt kell belevinni a keverésbe, ezért kell a habverő.
5/9 anonim válasza:
Habtejszínből habot készítünk sütihez.
Főzőtejszínt főzéshez használjuk. Pl tejszínes gombamártás.
6/9 anonim válasza:
Mindenhez habtejszínt használnék, az az igazi, jó zsíros tejszín. Ha fel kell verni, akkor pedig végképp csak habtejszín jöhet szóba, mivel a főzőtejszín nem verhető fel.
Márkát nem tudok, én zacskós habtejszínt veszek a tescóban és kész, nekem bevált (utálom az uht ízt).
7/9 anonim válasza:
"utálom az uht ízt"
erről mesélhetnél...
8/9 anonim válasza:
Ha főzéshez kell tejszínt használni akkor mindegy,hogy habtejszínt vagy főzőtejszínt használunk. A lényeg, hogy magas zsírtatartalma legyen 33% fölött teljesen jó bármelyik fajta tejszín ha mártásokról beszélünk. A lényeg ,hogy állati eredetű legyen az tejszín. A desszertkrémekhez habtejszínt kell használni és annak is minimum 33% kell lenni ahozz,hogy jóminőségű legyen az elkészült desszert. Azt sem szabad elfelejteni, hogyha csokoládékrémet készítesz ott a csokinak is magas kakaóvajtartalmának kell lennie ahozz,hogy jó állagú legyen a krém. 70 % kakaóvaj tartalom felett már bármelyik keserű csoki jó. A felverthabot apránként lazamozdulattal keverd a csokoládéba.
9/9 anonim válasza:
Süteménykbe mindig habtejszínt használj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!