Szotyit/ricamagot/szotyolat, illetve szezammagot mire hasznalnatok fel, ha sok lenne beloluk?
Hát attól függ mit szeretnél te kezdeni vele ?
például lehet : -sűtés,főzés
- dekoráció
- és enni is :D
A szotyit nem szeretem, néha használom csupán más magvak mellé, egy ételembe kell, kókuszzsírban pirított és fűszerezett darált szezám és napraforgó, fele-fele arányban, ezt vegapástétomnak nevezték, ahol találtam.
A szezámmagot már kilószámra használom, főleg szezámsütikbe. Az egyik piskótaszerű, tojásonként 3-5 dkg szezámmal, kis sajttal, fűszerezve (bors, kömény, pirospaprika, szerecsendió, szerintem ezekkel jó)... A másik komplikáltabb és szezámosabb, negyedkiló szezám elmegy 10 muffinra (darabonként valami 250 kcal lesz, tartalmas úti étel :D)... De magropogósaimhoz (darált olajos mag, víz, só mikróban ropogósra sütve) is használok szezámot, a rántásunk is abból van, a galuskában is szokott lenni... Édességekbe nem teszem s amúgyis megvan az esély, hogy kesernyés lesz a süti, általában nem, de néha mégis. Részben emiatt sokszor megy mellé egy kis kókusz :) Bár ha keserű akar lenni, akkor az lesz, logikát még nem találtam benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!