Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szotyit/ricamagot/szotyolat,...

Szotyit/ricamagot/szotyolat, illetve szezammagot mire hasznalnatok fel, ha sok lenne beloluk?

Figyelt kérdés

2016. szept. 27. 12:57
 1/3 unicornis11 válasza:

Hát attól függ mit szeretnél te kezdeni vele ?

például lehet : -sűtés,főzés

- dekoráció

- és enni is :D

2016. szept. 27. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Termeszetesen sutesre-fozesre :)
2016. szept. 27. 14:57
 3/3 anonim ***** válasza:

A szotyit nem szeretem, néha használom csupán más magvak mellé, egy ételembe kell, kókuszzsírban pirított és fűszerezett darált szezám és napraforgó, fele-fele arányban, ezt vegapástétomnak nevezték, ahol találtam.


A szezámmagot már kilószámra használom, főleg szezámsütikbe. Az egyik piskótaszerű, tojásonként 3-5 dkg szezámmal, kis sajttal, fűszerezve (bors, kömény, pirospaprika, szerecsendió, szerintem ezekkel jó)... A másik komplikáltabb és szezámosabb, negyedkiló szezám elmegy 10 muffinra (darabonként valami 250 kcal lesz, tartalmas úti étel :D)... De magropogósaimhoz (darált olajos mag, víz, só mikróban ropogósra sütve) is használok szezámot, a rántásunk is abból van, a galuskában is szokott lenni... Édességekbe nem teszem s amúgyis megvan az esély, hogy kesernyés lesz a süti, általában nem, de néha mégis. Részben emiatt sokszor megy mellé egy kis kókusz :) Bár ha keserű akar lenni, akkor az lesz, logikát még nem találtam benne.

2016. szept. 27. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!