Tortát szeretnék sütni, de csak egy kicsi méretűt (12-16 cm átmérőjű tortaformára gondoltam). A recept viszont 24 cm-es tortaformára van írva. Szerintetek a recepthez képest mekkora adagot kellene csinálnom, hogy beleférjen a kisebb formába? :D
Figyelt kérdés
2017. jún. 27. 17:57
3/9 anonim válasza:
Süss belőle két vastagabb lapot utána vágd ketté a lapokat,így lesz egy magasabb 12-16 cm-es tortád,már ha van akkora tortaformád.
4/9 anonim válasza:
Huh, Public agent, az agyadert és a szép beszededert téged már biztosan nem lopnak el. Üdvözlet edesanyadnak. Nyilván gyakorlott torta sütő vagy, azért sikerült így kibuknod magadból. Nos, en készítek párat hetente, gondoltam segítek a kerdezonek -aki remélem nem te vagy. Ne faraszd magad a privát üzenetekkel tovabn: tiltottalak
5/9 anonim válasza:
Ketteskének & Négyeskének üzenném, hogy előbb az általános iskolát kéne kijárni, mielőtt valakinek ekkora lesz a pofája, akkor talán nem írna ekkora irgalmatlan nagy baromságot, mint neked sikerült.
6/9 anonim válasza:
Kb. A kétharmadát kell elkészíteni.
7/9 anonim válasza:
Najó, mivel kezd elegem lenni a sok hülyéből, akkor leírom úgy, hogy ők is megértsék.
Bármilyen meglepő is (mivel a válaszaitok alapján nyilván nem jártatok általános iskolába) egy 12 cm-es torta egy 24 cm-esnek nem a fele, hanem a negyede.
Ezt próbálta sugallni az #1-ben megosztott képlet (amiből nyilván egy betűt sem értettetek), mi szerint hogy egy kör területe a sugár (vagy átmérő) hosszával négyzetesen, és nem lineárisan arányos.
Azaz egy kétszer akkora átmérőjű forma négyszer akkora tortát eredményez, míg egy háromszor akkora átmérőjû torta kilencszer akkora tortát eredményez.
8/9 anonim válasza:
12 centihez a negyedét, 16 centihez a felét.
9/9 A kérdező kommentje:
Igen-igen, matekot én is tanultam, csak elbizonytalanodtam, hogy a torta magasságával kellene-e számolni vagy sem. Mert hogy általában a kisebb tortaformák magassága is kisebb. De lehet, csak túlbonyolítottam:D:D
2017. jún. 28. 07:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!