Mi a paprikás krumpli receptje?
Felszeletelsz egy szál kolbászt, addig pirítod, míg kisül a zsírja, utána félrerakod egy tányérra. A kisült zsíron (igény szerint további zsírt vagy olajat hozzáadva) megpirítasz 2 kisebb vagy 1 nagyobb, kockára vágott vöröshagymát. Ha elkészült, sózod, borsozod, pirospaprikát szórsz rá, majd összekevered, és rárakod a 6-8 db hámozott, kockázott krumplit. Felöntöd hidegvízzel (a mennyiség ízlésfüggő), majd addig főzöd, amíg a krumpli el nem készül. Ekkor megkóstolod, és ha szükséges, utófűszerezed (só, bors, pirospaprika), ezután nincs más dolgod, mint visszarakni a kolbászt, és összekeverni az egészet.
Valaki szokott bele nokedlit is szaggatni. Az alap készíthető lecsósan is. Ekkor vághatod nagyobb kockákra a hagymát, valamint hámozott, kockázott paradicsomot, és apró csíkokra vágot tv paprikát kell pirítanod az olajon/zsíron.
#3: 6-8 krumpli 2 adagnak?
MIK VAGYTOK TI???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!