Mondanátok még olyan egyszerűen elkészíthető egytálételeket mint a lecsó vagy a paprikás krumpli?
ratatouille
zöldséges curry
shakshuka
polenta
tejszínes-gombás csirkecomb
A csirkecombokat felhevített olajon pirítod (2-3 perc oldalanként). Utána kiteszed a combokat, hogy szépen lecsepegjen a zsír róluk. Az olajba egy evőkanálnyi vajat raksz, megvárod amíg a vaj elolvad. Belenyomod a fokhagymakrémet, jó a sima fokhagyma is, de én az előbbit jobban szeretem, intenzívebb számomra az íze. Kavargatod, főleg, ha gerezdet raksz bele, mert nem szabad megégnie. A felkarikázott csiperkét beleteszed, folyamatos keverés mellett hat percig pirítod. Beleöntöd a tejszínt, annyit, amennyi ellepi. Ízesíted sóval, borssal, kakukkfűvel. Én még vegetát is tettem hozzá. Ha kész, jénaiba beleteszed a combokat és ráöntöd a mártást ill az alaplevet amit külön főzöl. 80 percig sütöd, közben öntesz rá a maradék alapléből, hogy ne szívja be a csirke a tejszínt.
Tojáspörkölt, virslipörkölt, gombapörkölt, zöldbabpörkölt, de más zöldségekből is készülhet pörkölt vagy ragu, lehet tésztával, rizzsel, nokedlivel, tarhonyával köríteni. amelyikhez passzol lehet tejföllel dúsítani.
A savanyúkáposzta is jól használható, nagyon egészséges. A székelykáposztán túl, lehet akár hús nélküli gerslis-babos változat is, igen laktató.
Csilisbab, hagymásbab, töltöttpaprika, egy jó tartalmas gulyás is lehet laktató egytálétel.
De ez nagyon kevés, amit írtam, a neten rengeteg jó receptet találsz, ha beírod, hogy egytálételek.Húsosat húsnélkülit, könnyebbet és bonyolultabbat is, csak ki kell választanod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!