Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jó babgulyás recept?

Jó babgulyás recept?

Figyelt kérdés

Igazából nézegettem sok receptet a neten, de mindegyik máshogy írja.

Valaki el tudná mondani neki milyen recept vált be? Milyen marhahúsból, milyen fűszerekkel érdemes csinálni?



2017. jún. 9. 12:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
0%

Egyáltalán valamit tudsz főzni?

Mert kell egy kis alap ismeret,érzék, rátermettség is hozzá.

A babot bekell áztatni legalább egy napig. Közbe én megfőzöm a pörköltöt, ezt lehet marha lábszárból, de lehet füstölt csülökből is , jó higra főzve.

Majd a babot megfőzni külön , izlés szerint. Én ezt is pont úgy főzöm mintha pörkölt lenne. Sőt teszek bele a pörkölt levéből is hogy bele főjjön a bablevesbe a pörkölt ize. Majd ha megfőtt össze teszem a babot a pörkölttel és kész. Persze lehet még krumplit is tenni bele , vagy galuskát, ki hogy szereti, sőt én hol igy főzöm hol úgy. Azt már tudni kell hogy mennyi hagyma, só , paprika, és milyen fűszerek menjenek bele.

2017. jún. 9. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:

Nekem ez vált be:

[link]

2017. jún. 9. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:

[link]


Ezt nagyon ajánlom,persze nem írja a füstölt húst,de nem rontod el vele ha azt is teszel bele

2017. jún. 9. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
0%

Tarka babból szoktam, füstölt csülök, vagy füstölt sonka szokott nálunk lenni benne. Azt előző nap beáztatjuk, hogy a savát egy kicsit kiengedje.

Kockára vágva a babbal együtt teszem fel főni, sót csak minimálisat, 1-2 gerezd fokhagymát, egy kisebb fej vöröshagymát. Ezeket hajával együtt, hogy idővel ki lehessen dobni, 1-2 szál babérlevelet is bele.


Amikor ezek félig megfőttek, akkor rakom bele a répát-gyökeret és néhány szem krumplit, esetleg egy csokor petrezselymet. Amikor ezek is félig megfőttek, akkor nagyon-nagyon vékony (kevés) paprikás rántással összeforralom, és utána megy bele a csipetke, vagy szaggatom bele a nokedlit.


Ha mégsem füstölt, hanem marha lábszár, akkor is egyszerre teszem fel őket főni, de a sertés comb/csülök esetén először a tarka-babot főzöm egy ideig, és a sertést csak utána rakom bele.

A továbbiak ettől kezdve ugyanúgy.

2017. jún. 9. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
0%
Google
2017. jún. 9. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Babgulyás, ahogy én szoktam:Marhalábszár, marhanyak, vagy puha hátszín.Tarkabab, amit egy éjjelen át áztatok.

A hús mennyiségének kb 1/5 része hagymát finomra vágok, zsiradékon megdinsztelek egy kis sóval, majd egy pici vízzel krémesre főzöm fedő alatt. Ha visszasült zsírjára, ráteszem a felkockázott húst, és fehéredésig keverem. Fedő alatt hagyom , hogy kiadja a saját levét. Ekkor megszórom minőségi pirospaprikával, és felengedem annyi vízzel, hogy ellepje. Már ilyenkor hozzáadom a lemosott leszűrt babot, és újra felengedem vízzel, hogy épp ellepje.

Sót, őrölt borsot, egy kis őrölt köményt, 1-2 babérlevelet teszek bele, és hagyom főni. amikor már majdnem puha akkor teszem bele a kis hasábokra vágott gyökérzöldségeket, (fehér és sárgarépát, és egy darab zellert is ) a mi ízlésünknek fontos a gulyásfélékbe a zeller, mert jellegzetes aromát ad.1-1 szem paprikát és paradicsomot is főzök bele. Nemsokára pár szem kockára vágott krumpli is kerül a babgulyásba is, mert a híveim hiányolták anno, amikor csak simán babbal főztem. Hát ezen ne múljon :)

Persze közben mind a zöldségekkel, mind pedig a krumplival újabb víz is kerül bele, hogy azért meglegyen a gulyás kívánt "hossza ". A végső ütemben utánfűszerezem, mert kell az elejéhez képest, és belefőzöm a csipetkét, vagy, ha lusta vagyok, akkor száraz dörzstarhonyát,(kézi tarhonya ) ami, mire megfő, csipetke nagyságúra dagad.ha kész a tetejét megszórom frissenvágott petrezselyemzölddel.

Én füstöltet nem szoktam beletenni, de biztos, hogy nem rontja el, csak nálam az egy másik étel, azaz a csülkös bableves.

2017. jún. 9. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
A hatos tökéletesen leírta, ez az igazi babgulyás elkészítésének a módja!
2017. jún. 10. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:

Ízlés dolga!

Nekem a 4-es által írtak szerinti a legjobb!

2017. jún. 10. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
Természetesen ízlés dolga és finom a 4-es által leírt elkészítési mód is, de véleményem szerint az nem gulyás, hanem csülkös bableves. A kérdező is marhahúsból készült ételről kérdezett, erre pedig a 6-os válasza volt a tökéletes. Szerintem.
2017. jún. 10. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:

Elég fura, ha valaki a saját válaszát tartja a legjobbnak... Én is kicsit furcsállottam a rántást babgulyásba,de vallom, hogy nincs két egyforma ízlés, egyforma szokás, egyforma recept. Akár 1 db babárlevéltől is eltérhetünk mások receptjétől,ami természetesen nem gond.

Nem lenne rossz, ha a kérdező is megnyílna, hogy számára melyik a szimpatikus változat.

2017. jún. 10. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!