Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok néhány nyári, gyorsan...

Írnátok néhány nyári, gyorsan elkészíthető, könnyű étel receptet?

Figyelt kérdés
Anyósom elég idős es kicsit válogatós is lett. Nehezen tud már rágni. Minden nap foznom kell neki és magunknak, viszont munka mellett kevés időm van. Kezdek kifogyni az ötletekből.

2017. jún. 8. 09:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

- Darált húsból a rakott cuccok, ill. töltött paprika, paradicsomos húsgombóc még neki is jó!

- Ne hagyományos panírba forgasd a rántani való húst, zöldséget (karfiolt, cukkinit, akármit), hanem sűrűre kavart palacsinta tésztába. A tejtől lágyabb bundája lesz, mint a szárazra sült zsemlemorzsa. Ha még a liszttel együtt egy kis sütőport is kavarsz bele, akkor pedig a bunda fel is fújja magát, még könnyebb, ritkább lesz!

- Lecsó, sajtos tészta, ...

- Túró gombóc (haladósan): megfőzöd a tejbegrízt sűrűre, bele a vaníliás cukrot is. Amikor már eléggé meghűlt, a túrót beletöröd, belekavarod, tejföllel lágyítod. 2 evőkanállal szív alakúra szaggatod. Ha nem akarsz morzsás panírt rá, rakhatod őröld dióba, mákba, vagy cukrozott kakaóba... (de régen csináltam!)

2017. jún. 8. 10:29
 2/14 anonim ***** válasza:
18%

ez mit takar, h " Túró gombóc (haladósan)"?

ennyit pepecselni egy turgmbccal, nem százszor egyszerubb egy hagyomanyos turogombocot csak osszegyurni és kész ?

2017. jún. 8. 13:37
 3/14 anonim ***** válasza:
17%

A hagyományos túrógombócot először meggyúrod, gombócot formálsz belőle, majd még ki is kell főznöd, és utána forgathatod akármibe.

Ez a haladós, hogy csak a tejbegrízt kell főznöd, és ha egy kicsit hűlt, miután összekavartad a túróval, rakhatod is tányérra...

De ha a kérdésre nem válaszolsz, kár azért gép elé ülnöd, hogy mások válaszaival kötözködj!

2017. jún. 8. 13:53
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kifejezetten tetszik az első által írt túrógombóc, szerintem a jövőhéten ki is próbálom például eperszósszal.
2017. jún. 8. 14:19
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm az ötleteket!

A túrógombócot én is kipróbálom. Nevetni fogsz, de a panirozott hús es zöldségekből csak a panirt eszi meg az anyós, olyan mint egy kisgyerek. Újabban az aprított petrezselymet is kipiszkálja az ételekből 🙄.

2017. jún. 8. 14:35
 6/14 anonim ***** válasza:
Meggyszósz vajpuhára sütött sertés vagy csirkehússal, pirított darával.
2017. jún. 8. 16:11
 7/14 anonim ***** válasza:
A túrógombóc nagyon ötletes, csak azt szeretném kérdezni, hogy pl vizes kézzel kis gombócokat is lehet formázni, vagy ahhoz túl lágy? Nem tudom, hogy nekem ez a kétkanalas szív sikerülne-e, még nem próbálkoztam vele, de szívesen megcsinálnám.
2017. jún. 8. 16:18
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Könnyű krémleveseket is készíthetnél, most sokféle zöldség van, vagy tárkonyos ragulevest, utána valami sós vagy édes tésztafélét, attól függően, hogy mit szeretnek a családtagjait jobban.

ha már a túrógombóc szóba jött én is írok egy könnyű túróslepény változatot is.

HV:fél kiló tehéntúró, 12 dkg liszt, 2 egés tojás, 1 dl főzőtejszín(tejfölis jó) fél teáskanál sütőpor.

A hozzávalókat alaposan dolgozzuk össze egy csipet sóval.

melegítsünk olajat egy serpenyőben, de ne túl forróra. Adagoljuk bele a túrós masszából kis halmokat, amiket kissé lapítsunk el. Oldalanként süssük 2-3 percig pirosra, majd szedjük papírtörlőre.

Sósan is finom egy kis fokhagymás kapros tejföllel meglocsolva, de édesen is nagyon finom, ha bőven megszórjuk fahéjas porcukorral.

Folyékony lekvárt is adhatunk mellé.

2017. jún. 8. 16:50
 9/14 anonim ***** válasza:

7-esnek!

Bocsi, elírtam, nem szív alakú, hanem szilvamag alakú:

az egyik evőkanállal kiveszek a kész masszából, a másikkal szépen megformázom az evőkanál alakjához igazítva... így nem kell a kezemmel belemászni! De aki akarja, persze kézzel is megformázhatja a gombócot, nekem ez így egyszerűbb

2017. jún. 8. 16:58
 10/14 anonim ***** válasza:
69%

Tojásfasírt

Rizses hús levesesre főzve

Gyümölcsleves

Brokkoli- vagy burgonyakrémleves

Puliszka sajttal, juhtúró val vagy édesen cukorral és tejjel leöntve

sült krumpli tojással

Tészták: túrós, grízes, paradicsomos, sonkás-sajtos-tejfölös, sajtos)

Palacsinta

Spagetti paradicsomos darált hússal

Töltött paprika (néhány paprika nélküli húsgombóccal)

Kalácspuding

Rakott tészta

paradicsomleves

Ezek nem nyáriak, de ha a zöldségeket nem eszi, akkor nehéz nyáriasítani

2017. jún. 8. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!