Írnátok néhány nyári, gyorsan elkészíthető, könnyű étel receptet?
- Darált húsból a rakott cuccok, ill. töltött paprika, paradicsomos húsgombóc még neki is jó!
- Ne hagyományos panírba forgasd a rántani való húst, zöldséget (karfiolt, cukkinit, akármit), hanem sűrűre kavart palacsinta tésztába. A tejtől lágyabb bundája lesz, mint a szárazra sült zsemlemorzsa. Ha még a liszttel együtt egy kis sütőport is kavarsz bele, akkor pedig a bunda fel is fújja magát, még könnyebb, ritkább lesz!
- Lecsó, sajtos tészta, ...
- Túró gombóc (haladósan): megfőzöd a tejbegrízt sűrűre, bele a vaníliás cukrot is. Amikor már eléggé meghűlt, a túrót beletöröd, belekavarod, tejföllel lágyítod. 2 evőkanállal szív alakúra szaggatod. Ha nem akarsz morzsás panírt rá, rakhatod őröld dióba, mákba, vagy cukrozott kakaóba... (de régen csináltam!)
ez mit takar, h " Túró gombóc (haladósan)"?
ennyit pepecselni egy turgmbccal, nem százszor egyszerubb egy hagyomanyos turogombocot csak osszegyurni és kész ?
A hagyományos túrógombócot először meggyúrod, gombócot formálsz belőle, majd még ki is kell főznöd, és utána forgathatod akármibe.
Ez a haladós, hogy csak a tejbegrízt kell főznöd, és ha egy kicsit hűlt, miután összekavartad a túróval, rakhatod is tányérra...
De ha a kérdésre nem válaszolsz, kár azért gép elé ülnöd, hogy mások válaszaival kötözködj!
Köszönöm az ötleteket!
A túrógombócot én is kipróbálom. Nevetni fogsz, de a panirozott hús es zöldségekből csak a panirt eszi meg az anyós, olyan mint egy kisgyerek. Újabban az aprított petrezselymet is kipiszkálja az ételekből 🙄.
Könnyű krémleveseket is készíthetnél, most sokféle zöldség van, vagy tárkonyos ragulevest, utána valami sós vagy édes tésztafélét, attól függően, hogy mit szeretnek a családtagjait jobban.
ha már a túrógombóc szóba jött én is írok egy könnyű túróslepény változatot is.
HV:fél kiló tehéntúró, 12 dkg liszt, 2 egés tojás, 1 dl főzőtejszín(tejfölis jó) fél teáskanál sütőpor.
A hozzávalókat alaposan dolgozzuk össze egy csipet sóval.
melegítsünk olajat egy serpenyőben, de ne túl forróra. Adagoljuk bele a túrós masszából kis halmokat, amiket kissé lapítsunk el. Oldalanként süssük 2-3 percig pirosra, majd szedjük papírtörlőre.
Sósan is finom egy kis fokhagymás kapros tejföllel meglocsolva, de édesen is nagyon finom, ha bőven megszórjuk fahéjas porcukorral.
Folyékony lekvárt is adhatunk mellé.
7-esnek!
Bocsi, elírtam, nem szív alakú, hanem szilvamag alakú:
az egyik evőkanállal kiveszek a kész masszából, a másikkal szépen megformázom az evőkanál alakjához igazítva... így nem kell a kezemmel belemászni! De aki akarja, persze kézzel is megformázhatja a gombócot, nekem ez így egyszerűbb
Tojásfasírt
Rizses hús levesesre főzve
Gyümölcsleves
Brokkoli- vagy burgonyakrémleves
Puliszka sajttal, juhtúró val vagy édesen cukorral és tejjel leöntve
sült krumpli tojással
Tészták: túrós, grízes, paradicsomos, sonkás-sajtos-tejfölös, sajtos)
Palacsinta
Spagetti paradicsomos darált hússal
Töltött paprika (néhány paprika nélküli húsgombóccal)
Kalácspuding
Rakott tészta
paradicsomleves
Ezek nem nyáriak, de ha a zöldségeket nem eszi, akkor nehéz nyáriasítani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!