Adnátok ötletet néhány könnyű, gyomorkímélő, nem túl fűszeres ételhez?
A páromnak gondok vannak a gyomrával, nem ehet nehéz, zsíros, túl fűszeres ételeket, én viszont kezdek kifogyni az ötletekből. A rizs-párolt zöldség-natúr hús/hal már unalmas, a változatosság kb annyi, hogy a rizs néha barna, vagy bulgurral helyettesítem, esetleg krumplit főzök. Ma pl krumplis-cukkinis tócsni lesz, de már eléggé bajban vagyok, ha boltba kell menni.
Köszönöm
Gombapörkölt, tojás-pörkölt, karfiol-pörkölt, borsó-pörkölt, zöldbab pörkölt = ezekhez jó a nokedli
Rakott krumpli, rakott karfiol, rakott zöldbab, rakott kelkáposzta...
Ha tócsnit is szoktál csinálni, akkor kipróbálhatod a "pupusa"-t is.
Az alján van egy video is, (3 perc) feltétlenül nézd meg azt is.
A tesztak konnyen emeszthetok, nem terhelik a gyomrot, ezeket varialhatod a szoba joheto feltetekkel rengeteg modon.
Gerslit is keszithetsz.
Koretnek cukkinipure, edesburgonyapure, brokkolipure is egy lehetoseg.
Csirkemellet keszithetsz joghurtos pacban.
Fozelekek magaval a zoldseggel suritve.
Omlett tojasfeherjebol.
Grizfelfujt vagy turofelfujt
Turogomboc vagy hamis turogomboc (buzadarabol)
Ránthatsz ki ehető zöldségeket, pl. cukkinit, tököt, és azt rizzsel, hússal, akár valami öntettel (tartár) amit bír.
Kevert tészták főétel után, hogy telítsenek, ha ennyire könnyűek, pl. tészta sajttal, tejföllel, túróval.Zsemlefelfújt, tészta valami lekvárral. Rakott tészta esetleg, ha már tészta variácóknál tartunk, azt is tejszínes öntettel, sonkával, és összesül.
Kölest is esznek köretként, vagy főzelékek virslivel, sok kenyérrel...
Bármilyen tészta paradicsomszósszal, orgánóval vagy kakukkfűvel, sajttal. Spenóttal (spenót párolva + kevés tejben főtt rizs + sajt + botmixer) töltött ravioli, amit szintén lehet paradicsomszószba forgatni. Pizza. Szóval az olasz konyha terén szerintem mindenképp érdemes körülnézned...
Sóban sült hal vagy csirke. Úgy egyébként a fűszersóban sütést lehet, hogy érdemes kipróbálnod. Lehet citromhéjat, zöldfűszereket, ilyesmit beletenni a sóba...
Sushi. Elméletileg a gyömbér bár csíp, de mégis kíméli a gyomrot. A wasabit viszont ebből nem ajánlom, bár itthon inkább csak mustárt vagy sima tormát kevernek színezékkel wasabi címén... Nehéz hozzájutni minőségi alapanyagokhoz.
A rizs helyett használhatsz más gabonát is, van rengeteg féle...
Töltött tészták: palacsinta - húsos, lekváros, stb...
Nagyon sok olyan kaja van, amihez nem kellenek erős fűszerek, szóval nehezen értem a problémád...
A tócsninál próbáld ki a karalábésat is, az is nagyon jó...
szerintem az oregánó nem könnynű fűszer, de lehet egyénfüggő.
spenót pedig zsemlés sűrítéssel az igazi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!