A fűszerezés sokszor ízlés kérdése.
Lehet tenni a tökfőzelékbe fokhagymát, de nem jó az, ha a fokhagyma uralkodó íz, de van, aki nem tesz bele, mert nem szereti.
Én pl a tökfőzeléket nem tudom elképzelni kapor nélkül, de vannak, akik nem szeretik a kaport, nem eszik meg... ők nem teszik bele a tökfőzelékbe sem.
Fűszerezésen nem érdemes, nem is szabad vitázni, vannak ajánlások, amelyektől el lehet térni, lényegében a fokhagyma is rád van bízva, hogy azzal, vagy nélküle ízlik jobban a tökfőzelék.
2-es: láthatólag fopgalmad sincs arról, MI a tzatziki!
Kérdezö: van, ahol szoktak bele tenni, meg van, ahol nem, de abban igaza van az elözöeknek, hogy ha teszel is bele, csak keveset.
4: már hogyne lenne!
Fokhagyma-tejföl/joghurt-kapor az uborkához.
Ha ugyanezeket teszed a tökfőzelékbe, akkor kb. ugyanolyan ízű lesz...
Elöször is az uborka meg a tök nem ugyanolyan ízü.
Másodszor a tzatziki nyers, a fözelék -a nevéböl is adódoik, fött.
Harmadszor attól, hogy ugyanolyan füszerek vannak egy ételben, attól még nem lesz ugyanaz, SÖT még attól sem, ha teljesen ugyanabból az alapanyagokból vannak!
Én nem teszek bele,
Ismerősöm igen. Megkóstoltatta velem, nekem a kelkáposzta főzelékre hajazott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!