Mi lehet az alábbi ételnek az angol megfelelője?
de miért angol megfelelőt keresel...??
Nem inkább olaszt kellene? :-)
"A fő része, egy pizza tésztából álló tészta, melynek alakja egy lapos padlizsánra emlékeztet. Ez meg van töltve pizzaszósszal és sajttal (mellé adtak fokhagymás tejfölös szószt és jégsalátát)."
Hű, nagy a rejtély, de az alapos leírás és a "Panini formaggi" név alapján én arra gyanakszom, hogy ez egy sajtos panini lesz.
#1 azért, mert gyanítom, hogy az olasz név ellenére ez nem egy olasz étel, csak pizza-szerű íze miatt kapott olasz nevet.
#2 már korán rákerestem, de a sajtos pannini jelentése sajtos szendvics, így a névvel ehhez az ételhez nem jutottam közelebb.
#3 ez hasonlít rá, de a tésztája vastagabb.
Ha valakit még érdekelne az étel, rátaláltam: szerintem ez egy pizza-roll, legalább is a pizza roll receptek közt találtam olyat, melyet elkészítve majd ugyanazt az ételt kaptam. Sütésnél érdemes nem éppen csak megpirítani a durván egy centiméter vastag tésztát a nagyobb hasonlóság eléréséhez. Magát az ízvilágot elég egyszerű elérni, hisz mind a fokhagymáss tejföl, mind a pizzaszósz erős ízekkel bír így nehéz felismerhetetlenségig elrontani.
Mégegyszer köszönöm a válaszokat!
Ha valóban "pannini formaggi" volt a neve, és a leírás alapján ráadásul igazából egy calzone, nem nagyon reménykedhetsz internetes receptekben. A név helyesen panino al formaggio lenne, valóban egy lepirított, gyakran padlizsánformájú szendvicset jelent, de a sajtos pizzaszósszal töltött tésztabatyu egyértelműen calzone, ami egy teljesen más étel.
Esélyesen magának a helynek nincs fogalma arról, hogy mi is az, amit készítenek. Jó magyar módra rácsapták az olaszosan hangzó nevet arra, amit amúgy a szakács magától kitalált, jóvanazúgy módra. Tehát a receptet is maximum tőlük kaphatod meg, vagy a tőlük vett "paninit" próbálhatod meg visszafejteni. De alapvetően calzone recepteket keress.
#6 A calzone jó tipp, de nem pont ugyanaz, viszont a töltelékét kipróbálom, hátha jobb lesz. A panino al formaggio is hasonló, kipróbálom.
Én is azt sejtem, hogy valami sajátos feldolgozása több receptnek, nekem a pizza roll nevű étel tűnt a legközelebbinek. A pannini formaggi nevet azért írtam, mert hátha valaki ismeri az étterem ezen ételét, így felismeri, hogy mi lehet az eredeti ötlet.
#7 Köszönöm a hasznos választ, de talán jobb lenne, ha tanácsot is adnál, hogy hogyan legyen több eszem, mint amennyi eszem van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!