Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Disznótoros fokhagymával...

Disznótoros fokhagymával tűzdelt húst milyen hússal szoktak készíteni? És hány kg fér egy tepsibe?

Figyelt kérdés

Annak idején a szüleimnél disznóvágás kor mindig ez volt az ebéd, vacsorára volt a nagy kaja.

Anyukám már nem él, az idősebbek is kihaltak, nem tudom kitől megkérdezni.

Semmi extra fűszer nem volt, csak só, illetve megtűzdeltük fokhagymával, a tepsibe szorosan kellett egymás mellé tenni. De víz alá, se alufólia rá, mégis tökéletesen megsült, és isteni finom volt, és egyszerűen nem tudom reprodukálni.

Azt tudom, hogy többféle vegyes hús volt benne. Egy kevés szűzpecsenye biztos, tarja is, meg lapocka. Már próbáltam combbal, dagadóval, de valamiért nem olyan.

A húsok aránya nem mindegy? Vagy csak ennyit jelentene, hogy full frissen leölt disznóból volt, még melegen összevágva?



#disznótoros #Fokhagymás sült
2021. dec. 17. 23:11
 1/6 anonim ***** válasza:
84%

Sertés pecsenye a neve. Fokhagyma, só, bors, zsír, tepsibe, lassú tűzön.

Tarja, combnak a diója, oldalas, kis szűz,néhány szelet lapocka.

Bármelyik lehetett, vagy mindegyik.

2021. dec. 17. 23:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
83%

Hát ha a próbálkozásaid a bolti húsokkal történtek, akkor ott a hiba. Nem a frissen leöltség a lényeg (persze az is használ), hanem a háztáji ill. ipari minőség.


Illetve ha a szüleid gázos sütőt használtak, te meg elektromossal nyomod, az is változtathat a dolgokon picit.

2021. dec. 17. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
85%

Az egyes és a kettes hozzászóló miért lett lepontozva? Mindketten jó választ adtak.

És tényleg nem lehet ezt otthon megcsinálni, mert akkoriban a háztáji disznók moslékot, kukoricát és olykor-olykor zöld növényeket kaptak, tápot egyáltalán nem. Tehát a disznó húsának egészen más íze volt, mint amit a hentestől veszel.

Emlékszem, hogy a vidéki rokonaim csináltak olyat is, hogy egy bödönbe tették a megsütött húst, felöntötték zsírral, és nyáron, mikor kivettek, teljesen olyan íze volt, mint disznóöléskor. És természetesen nem volt romlott.

Néha eszembe jut, hogy milyen jó is lenne egy-egy szelet ebből.:)

2021. dec. 18. 03:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Én nem pontoztam le senkit, most megpróbáltam kicsit feljavítani.

Mondjuk a kaja eszembe sem jutott, pedig a tyúknál is nagy különbség. Akkor ezek szerint hiába is próbálkozom. :(

#3: Anyukám anno az oldalast tartotta kisütve a bödönben.

2021. dec. 18. 04:29
 5/6 anonim ***** válasza:
56%
Nekem ez lacipecsenyének tűnik.
2021. dec. 18. 06:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem rád gondoltam, kérdező, hogy te pontoztad le őket, hanem valami jótét lelkekre.

Én is felpontoztam őket.:)

Igen, tényleg nagyban függ egy disznó vagy baromfi húsának az íze attól, hogy mit eszik. Volt egy időszak, hogy nem tudtam megenni a csirkét, mert halíze volt. Halból készült lisztet kevertek a tápjukhoz.

Akkor te is tudod, hogy milyen finom az így elkészített hús, ha édesanyád is így tartotta.:)

2021. dec. 18. 07:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!