Tarja főzése gázon (nincs sütőm)?
Este befűszerezed és sózod a tarját az ízlésednek megfelelően.
Én durvára őrölt borsot és csilit szoktam használni, ha van friss akkor dobok mellé egy ág rozmaringot is. De szabadon variálhatsz. Esetleg szúrkodhatsz bele fokhagymagerezdeket is.
Éjszakára tedd a hűtőbe pácolódni.
Másnap reggel tedd egy akkora lábosba amibe épp belefér.
Olvassz meg és önts rá annyi kacsazsírt, hogy 2 cm magasan ellepje.
Fedő nélkül kezdd el melegíteni, ha rotyogni kezd tedd a legkisebb fokozatra és süssed 4 órán át.
A lényeg, hogy csak kis hőt kapjon, épp csak gyöngyözzön.
A zsír mindig lepje el teljesen.
4 óra után kapcsold le, a zsír alatt hagyd kihűlni.
Eheted melegen is, vagy hűtőben kihűtve vékonyra szeletelve felvágott helyett.
Az alacsony hőfok miatt nem ugrik össze nagyon és nem keményedik meg a hús, puha és omlós marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!