Miért keletkezik hab paradicsomszósz készítésekor vagy alma főzése esetében?
Figyelt kérdés
2020. okt. 21. 14:06
1/7 anonim válasza:
Biztos kicsapódott a fehérje.Tegyél bele pár csepp ecetet.
2/7 anonim válasza:
A melegítés hatására az apró levegőbuborékok felszállnak a folyadék felszínére.
Hagyod pár percet, miután elzártad alatta a gázt, és szépen eltűnik.
3/7 anonim válasza:
Ketteske, honnan a túróból lennének levegő buborékok a paradicsomban? És ha lennének is, miért nem pattannak el rögtön, mint a szódavíz bubijánál? Miért lesz hab? Jól mondja az egyes, a habzás a kavarás miatt keletkezik a kavart étel fehérjetartalma miatt.
4/7 anonim válasza:
3: vedd elő az általános iskolai fizikakönyveidet, és tanulmányozd!
5/7 anonim válasza:
Segítek egy picit: amikor összeturmixolod a paradicsomot, rengeteg levegő kerül bele.
6/7 anonim válasza:
"amikor összeturmixolod a paradicsomot, rengeteg levegő kerül bele"
Na, akkor turmixold össze a vizet, és állítsd meg a turmixot. Van hab a tetején? Nincs hab.
Segítek, a felületaktív anyagok nem hagyják a buborékokat elpattanni. Tégy a vízbe mosószert vagy tojás fehérjét, és voila, hab lesz rajta. Na a paradicsom fehérje tartalma miatt lesz hab.
7/7 anonim válasza:
Nevetséges, mennyire ostoba dolgokat hozol elő!
A paradicsom 1%-nál kevesebb fehérjét tartalmat.
100 g-ban van 0,9 g.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!