Nyers paradicsomszósz? SOS
Nem nyers, hanem ízetlen/fűszerezetlen. Sokban függ, hogy milyen fűszer kerül a paradicsommártásba, ill. hogy milyen sajt kerül hozzá (ami lehet mozzarella és/vagy parmezán).
Az alap paradicsomos gnocchi recept:
- Fokhagymát (esetleg vöröshagymát) apróra vágsz
- A hagymát olívaolajon megdinszteled (a fokhagymánál vigyázva, nehogy leégjen)
- Aztán mehet rá a paradicsompüré, só, bors ízlés szerint, egyéb zöldfűszer (oregánó, bazsalikom) és főződ negyed óráig
Közbe a gnocchit megfőzöd, tepsibe a mártás egy részét beleöntöd, erre megy a gnocchi, aztán a mártás maradékával bevonod, mehet a tetejére reszelt parmezán/mozzarella kombó (esetleg néhány friss bazsalikom levél) aztán előmelegített sütőben kb. 180-200 fokon 10-15 perc alatt készre sütöd.
Ha így csinálod, biztos nem lehet hiba.
a #6-os válaszoló tökéletesen leírta!
Legközelebb ne sűrítményt használj, hanem dobozos (hámozott) paradicsomkonzervet. Van aprított verzióban is. A sűrítményből legfeljebb 1-2 kiskanállal használj hozzá, ha túl híg lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!