Hogyan lehet igazán finom paradicsomszószt készíteni?
Nekem a legfinomabb, imádom:
Egész hámozott paradicsom konzerv 2 feldarabol, olajon lesütni szósszá, ebbe fokhagyma, pici bors, 1 db. tv paprikát is szeletelek bele ezt elfelejtettem még amikor a paradicsomot kezdem szósszá sütni és a legfontosabb, az ízvarázs. Ez általában nem illik az olaszos ízvilágba,de nekem ennél finomabb spagettiszósz nincs.
Ami kell hozzá:
- Natúr paradicsompüré (vagy konzerv paradicsom, csak ne legyen benne semmi más)
- Olívaolaj
- só
- frissen őrölt feketebors
- római kömény
- alaplé (legjobb marhából vagy csirkéből, de bármi jó)
- friss bazsalikom
- fokhagyma, ha szeretnél bele
Ezt így tudod elkészíteni: Olívaolajon kicsit "pirítod" a paradicsomot (ha teszel bele fokhagymát, azzal kezdd), majd mehet bele az alaplé, és a fűszerek, kivéve a bazsalikomot. Ezt alaposan főzd össze takarékon (1 óra nem árt neki), és a főzés vége előtt 10-15 perccel mehet bele a bazsalikom is. Mennyiséget direkt nem írtam, nagyban függ az ízlésedtől.
Mihez?
Mert nem mindegy, hogy töltött paprikához, főtt hús mellé, vagy tésztához olaszosan.
Egyébként amiket előttem leírtak az mind finom és nagyon professzionális, de tényleg nem mindegy, hogy mihez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!