Rizs főzése hogyan?
nem párolni szereném hanem főzni
hosszú fehérszemű rizs lenne
felforalom a vizet amikor már forr sozom és megy bele a rizs
ezután le kell fedni a labost?
kb negyed oraig kell főzni?
lángot le kell venni alatta vagy hagyni hogy forrjon?
Milliószor megkérdezték már. S nem mindenki ugyanúgy csinálja, nem ugyanolyan tűzhelyen és rizzsel (van rizs, ami nem akar megfőni, na azt kerüljük).
Én pl. négyszeres mennyiségű vízbe teszem a rizst, pici só, felforr, minimumra vesz és 13 perc (de ez mennyiségfüggő, ez speciel 30 deka rizs. 200 wattos a minimum, indukciós főzőlap). Ennyi. Ez lehetőleg kerekszemű, de a hosszú is ragacsosan puha lesz, mert mi így szeretjük.
A többség kevesebb vizet használ, sokan zsiradékot is.
Le van fedve a lábas, hogy ne párásítsa a levegőt s benne maradjon a négyszeres mennyiségű víz. De kicsit kevesebb víz is jó, négyszeressel már várni kell főzés után picit, hogy mind beszívja :D. Ez a maximum, ennél többet nem vesz fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!