Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rizs főzése hogyan?

Rizs főzése hogyan?

Figyelt kérdés

nem párolni szereném hanem főzni


hosszú fehérszemű rizs lenne


felforalom a vizet amikor már forr sozom és megy bele a rizs


ezután le kell fedni a labost?

kb negyed oraig kell főzni?

lángot le kell venni alatta vagy hagyni hogy forrjon?


2016. febr. 3. 19:13
 1/2 anonim ***** válasza:

Milliószor megkérdezték már. S nem mindenki ugyanúgy csinálja, nem ugyanolyan tűzhelyen és rizzsel (van rizs, ami nem akar megfőni, na azt kerüljük).

Én pl. négyszeres mennyiségű vízbe teszem a rizst, pici só, felforr, minimumra vesz és 13 perc (de ez mennyiségfüggő, ez speciel 30 deka rizs. 200 wattos a minimum, indukciós főzőlap). Ennyi. Ez lehetőleg kerekszemű, de a hosszú is ragacsosan puha lesz, mert mi így szeretjük.

A többség kevesebb vizet használ, sokan zsiradékot is.

Le van fedve a lábas, hogy ne párásítsa a levegőt s benne maradjon a négyszeres mennyiségű víz. De kicsit kevesebb víz is jó, négyszeressel már várni kell főzés után picit, hogy mind beszívja :D. Ez a maximum, ennél többet nem vesz fel.

2016. febr. 3. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Ha lefeded az már párolás..
2016. febr. 3. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!