Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Éttermi rizs hogy készül?...

Éttermi rizs hogy készül? Vagy vendéglátóhelyeken?

Figyelt kérdés
Mert én a sajátomat nem szeretem:)De mikor egy fürdő éttermében ettem, az kimondottan ízlett.Lehet másabb fajta volt, és valahogy pergőseb, ízletesebb...Ne mondjátok, hogy vegyem a drága fajtát,sima olcsóbb tacskós, vagy madaras rizst veszek...Inkább a főzési praktikájára vagyok kíváncsi-Én csak sós vízben felteszem dupla annyi vízzel,és mikor kb félig kész, elzárom, és fedő alatt még megszívja magát.Ált. ami mellé készül. annak a szaftját teszem rá...De rakott ételekben se nagyon ízlik.Mi a trükkje?
2016. jan. 8. 09:40
 1/7 anonim ***** válasza:
83%

Elöször kevés zsiradékot süsd át a rizst, de ne barnítsd meg, utána öntsd fel dupla mennyiségü vízzel, sózd meg, meg füszerezd. FOrrald fel és ha már forr, akkor zárd el alatta a lángot, takard le és várj kb egy órát.


A lényeg az elejen a pirítás, közben az elegendö füszer és utána az, hogy keverés nélkül hosszabb ideig megszívja magát a rízs.

2016. jan. 8. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Akkor lényegében úgy, mint a tarhonyát??Én eddig a rizst simán csak megfőztem, és csak sóztam.Mindegy akkor milyen fajtából csinálom, finom lesz ezzel a módszerrel?
2016. jan. 8. 09:51
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, úgy. Afelől nyugodt lehetsz, hogy az éttermekben is kommersz rizst használnak, nem 5000 Ft / kg-osat, tehát otthon is reprodukálhatod az ízt.
2016. jan. 8. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Kellenek bele fűszerek, különben ízetlen lesz. Só, bors, petrezselyemzöld. Ha túl fő, ha sokáig hagyod megszívni magát, akkor nem lesz pergős.

Én is először "megpirítom" olajon, és utána engedem fel vízzel.

2016. jan. 8. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Én 200 g rizshez teszek egy marhahúsleveskockát, de ugyanúgy lepirítom előtte, és a végén egyáltalán nem kevergetem, csak ha már tutira megpuhult.
2016. jan. 8. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Sokan csak vízben főzik meg, és még olyat nem ettem. Én is mindig lepirítom zsiradékon, és úgy engedem fel dupla mennyiségű FORRÓ vízzel. átkeverem, lefedem, és addig fő, míg a vizet fel nem szívta. ekkor mégegyszer villával átkeverem, és hátra húzom, a meleg platnival együtt.

A fedőt betakarom dupla konyharuhával, és kb 15-20 percig így hagyom.

Utána pergős, szép állagú, nem kemény, nem mancsos, lehet natúran, vagy párolt zöldségekkel összekeverve fogyasztani.

Igen a fűszerezés sokat dob rajta, pl hagymát is lehet aládinsztelni pirítás előtt (de oda kell figyelni, nehogy bebarnuljon a hagyma ), sokféle zöldfűszerrel és pl a sárga szín miatt egy csipet kurkumával is lehet más-más ízeket elérni.

idei slágerünk a roppanósra párolt sütőtök kockás rizs, friss zöldpetrezselyemmel megszórva.

Vagyis az unalmasnak tűnő rizs sokféleképpen ízesíthető és

igen jó kombinációk is lehetnek.

A vendéglősök sem csinálnak nagy hókuszpókuszt a rizzsel.

2016. jan. 8. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Jobb éttermeknek egyébként van rizsfőző gépük, ami gőzpárolással készíti el a rizst.
2016. jan. 9. 00:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!