Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vajon miért lesz kemény...

Darklord88 kérdése:

Vajon miért lesz kemény mindig a házi saját receptű fasírt?Az alábbiakat használom: 10 gerezd fokhagyma,fél kiló darálthús, száritott kenyércsücsök,10 dkg krumpli,25 dkg zsemlemorzsa, só, bors, paprika.

Figyelt kérdés
2022. ápr. 23. 16:12
 1/10 A kérdező kommentje:
+2 tojás
2022. ápr. 23. 16:14
 2/10 anonim ***** válasza:
92%
Én nem rakok bele krumplit és zsemlemorzsát is csak kívülre rakok.
2022. ápr. 23. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
91%
Legközelebb csak az áztatott kenyeret tedd bele, kenyérmorzsát ne.
2022. ápr. 23. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
88%

Nem kell bele krumpli (se nyersen, sem főve) kenyérből ne szárazat és ne csücsköt használ, hanem csak szikkadtat és szeletet, ezeket is csak áztatva és kicsavarva, a zsemlemorzsa meg végképp nem kell bele, mert felszívja még a lelkét is!

Honnan vetted ezt az ortopéd "receptet"?

2022. ápr. 23. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
80%
Jézus ereje segíts! :O
2022. ápr. 23. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
82%
A krumpli (főtt) egyáltalán nem butaság, sokkal finomabb tőle a fasírt, de a 25 dkg zsemlemorzsa rengeteg, én 1-2 evőkanálnál többet nem teszek bele, és azt is csak akkor ha nagyon nem áll össze a keverék. A szárított kenyércsücsök helyett jobb a szikkadt kenyérbél.
2022. ápr. 23. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
csak akkor szoktak morzsát rakni ha nincs áztatott kenyér
2022. ápr. 23. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
55%

Krumpli? Mi a jó eget műveltél szegény fasírttal?


Pár általános tipp:

- Krumplit ne rakj bele.

- Zsíros darált húst használj, nem lesz mócsingos, cserébe puha marad.

- Túl sok a zsemlemorzsa. Csak akkor használj, ha túlságosan lágy, nyálkás marad az összedolgozott hús.

- A szárított kenyeret ne vízbe, hanem tejbe áztasd. Nyugi, nem lesz tőle édes.

- Ettől komolyabban fűszerezz, de a sóval vigyázz. Elvonja a nedvességet, így szárazabb lesz a massza. Mehet bele őrölt fűszerkömény is.

- A sütésre kész golyókat forgasd meg kicsit zsemlemorzsában. Így kap egy külső kérget, és nem szárad ki annyira.

2022. ápr. 23. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
62%

Én ezt a receptet használom 2 napra elég nekünk 4 főre

1kg zsírosabb darált hús

2 normál vagy egy nagyobb répa reszelve

1 lilahagyma reszelve

2 tojás

Zsemlemorzsa

Delikát

Bors

Kömény

Fokhagyma


Nem forgatom semmibe, golyózva sütöm

Férjem érzékeny a fűszerpaprikára így mi sosem használjuk

2022. ápr. 23. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sok benne a kötőanyag. Én ennyit kb 1 kg hús felett se biztos, hogy tennék bele.
2022. ápr. 23. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!