Vajon miért lesz kemény mindig a házi saját receptű fasírt?Az alábbiakat használom: 10 gerezd fokhagyma,fél kiló darálthús, száritott kenyércsücsök,10 dkg krumpli,25 dkg zsemlemorzsa, só, bors, paprika.
Nem kell bele krumpli (se nyersen, sem főve) kenyérből ne szárazat és ne csücsköt használ, hanem csak szikkadtat és szeletet, ezeket is csak áztatva és kicsavarva, a zsemlemorzsa meg végképp nem kell bele, mert felszívja még a lelkét is!
Honnan vetted ezt az ortopéd "receptet"?
Krumpli? Mi a jó eget műveltél szegény fasírttal?
Pár általános tipp:
- Krumplit ne rakj bele.
- Zsíros darált húst használj, nem lesz mócsingos, cserébe puha marad.
- Túl sok a zsemlemorzsa. Csak akkor használj, ha túlságosan lágy, nyálkás marad az összedolgozott hús.
- A szárított kenyeret ne vízbe, hanem tejbe áztasd. Nyugi, nem lesz tőle édes.
- Ettől komolyabban fűszerezz, de a sóval vigyázz. Elvonja a nedvességet, így szárazabb lesz a massza. Mehet bele őrölt fűszerkömény is.
- A sütésre kész golyókat forgasd meg kicsit zsemlemorzsában. Így kap egy külső kérget, és nem szárad ki annyira.
Én ezt a receptet használom 2 napra elég nekünk 4 főre
1kg zsírosabb darált hús
2 normál vagy egy nagyobb répa reszelve
1 lilahagyma reszelve
2 tojás
Zsemlemorzsa
Delikát
Só
Bors
Kömény
Fokhagyma
Nem forgatom semmibe, golyózva sütöm
Férjem érzékeny a fűszerpaprikára így mi sosem használjuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!