Gombochoz zsemlemorzsat hogyan kell piritani?
Figyelt kérdés
Tudom keves olajon aranybarnara.
De kb mennyi az a keves olaj es abba mennyi zsemlemorzsat teszek?
Nem szeretnem azt se hogy tiszta olaj legyen.
A cukorral csak utanna keverem ossze? Por cukor vagy krisztaly cukrot hasznaljak?
Koszonom
2021. jan. 6. 10:12
1/7 anonim válasza:
Inkább vajon. A porcukorral ne keverd össze. Azt rá szokták szórni a zsemlemorzsába forgatott gombócra, ki-ki ízlése szerint.
15 dkg zsemlemorzsa
5 dkg vaj vagy olaj (kb. 1,5 evőkanál olaj)
2/7 anonim válasza:
Minimális olaj,nem kell,hogy elázzon. :) Sűrűn kevergesd.
A cukrozást ízlés szerint készítheted, mi külön szoktuk rátenni.
4/7 anonim válasza:
Én vajon pirítom, szemmértékre csinálom. Csak annyit teszek hozzá, hogy ne égjen, hanem piruljon. A porcukrot tálaláskor szórja rá mindenki magának igény szerint. A morzsába nem keverném bele, mert hamarabb megég. Nem is mindenki szereti nagyon édesen.
5/7 anonim válasza:
Valójában nem kell olaj a pirításhoz, én száraz teflon serpenyőben szoktam pirítani. Cukorral nem kell keverni, azt utána kell rászórni a gombócra. Porcukor természetesen.
6/7 A kérdező kommentje:
Mindenkinek koszonom szepen
2021. jan. 6. 13:54
7/7 anonim válasza:
Én is azt mondom, hogy nem kell okvetlenül olaj a pirításhoz, inkább az evés miatt kell valami olaj/zsiradék féle, hogy csússzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!