Hogyan kell zsemlemorzsat pírítani?
Majd belejössz 😊
Arányt én is nehezen tudok mondani neked.
Kb 20 deka morzsa és 2-3 evőkanál olaj.
Nem kell túl sok,mert ahogy melegszik az olaj és kavarod a morzsát szépen elolszlik úgy hogy nem úszik az olajban.
Kezdőként én úgy csináltam,hogy amikor már kavarásnál látszik,hogy kezd picit barnulni,akkor lejjebb veszem a főzőlap/gázt,mert könnyen odaég.
Amikor már megközelíti azt a színt,amit szeretnék,akkor lezárom és elhúzom a melegről,de még kavarni kell,mert az edény alja nem hűl le gyorsan.
attól is függ, hogy milyen kajához csinálod, és mennyire szereted zsírosabban a morzsát.
Én pl. túrógombóchoz vajjal csinálom, és a pirítás vége előtt egy kis porcukrot is teszek hozzá hogy karamellizálódjon.
De ahogy az 1. írja, keverni kell folyamatosan, és látszik az állagán... Utólag is lehet még hozzá tenni olajat, ha túl száraznak tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!