Hogy szoktatok új ételeket kipróbálni úgy, hogy ne menjen étel a szemétbe?
Ha új hozzávalóval vagy recepttel kezdek ismerkedni akkor mindig megy valamennyi étel a kukába, amit eddig is sajnáltam, a mostani árak mellett meg igazi luxus.
Ti hogy tudjátok elsőre tökéletesre, de legalább ehetőre elkészíteni az ételeket első próbálkozásra? Honnan ismeritek egyből a trükköket?
Példák:
Először vettem quinolát. Egy csészényit főztem ki, meglepett hogy mennyire megdagad. 3 napig ettem napi 2-3 adaggal belőle, de így se fogyott el.
Először csináltam töltött cukkinit. A sütőben megböktem villával, úgy puhának tűnt. Mikor ettem volna akkor éreztem hogy elég kemény maradt, szóval kellemetlen is volt enni, meg brutális módon fájt is tőle a hasam (elvileg a nyers cukkini okozhat ilyet), másfél óriási cukkini töltve ment a kukába, nem akartam tovább szenvedni.
Szóval az ilyeneket hogy kerülitek el?
Már ott tartok hogy inkább ki se próbálok semmi újat, inkább főzöm a dögunalmas megszokott kajáimat, azokról legalább tudom hogy milyenek lesznek ha elkészülnek. De szívesebben ennék változatosabban.
Semmit soha nem dobok ki. Szó szerint (írom minden evben és idén eddig egyetlen joghurt volt ami bontva megpeneszedett)
Quinoat ossze tudod fozni tejjel, cukorral/edesitovel, retegezni gyumolccsel es kesz a reggeli
Cukkinit meg szimplan tovabb kellett volna sutni. Ha az nem megy, toltelekestul osszekockazod, keszre fozok, osszekevered bulgurral , tojasdal sajttal es egytaletelnek megsutod.
Vagy kiszeded a tolteleket amit megeszel kenyerrel. Cukkinit meg rovabb sutod es jo koretnek mashoz. Vagy reszeled és tócsni vagy fozelek.
Szoval kreativitad kell es az elhatarozas hogy ne dobd ki.
A masik dolog hogy en pl járok kórusba és a chatben elozo nap mennek a 'ki kér paprikás csirkét, valaki átvenne fél kiló mai lejáratú gombát'stb posztok. Akinek nincs ilyen annak van szomszéd, anya, unokahúg stb.
#1
Próbálom, de a quinolánál pont ez volt a baj (azóta is félek nekiállni csinálni mert félek hogy túl sok lesz), cukkiniből meg kaptam egy szatyornyit rokontól, muszáj volt valamit kezdenem vele. :(
Lehet úgy, hogy nem vagyunk ennyire balf#szok?
Pl ha a cukkini nem sült meg, akkor meg visszarakom és tovább sütöm amíg meg nem sül, nem tolom le nyersen a torkomon gyomorfájásig.
Most erre milyen tippet lehet adni mégis?
Legyen józan eszed.
#4
Másnap munkában akartam megenni, akkor nem tudtam berakni a sütőbe...
Elöször is, új dolgot akkor próbálok ki, amikor otthopn akarom enni.
A quinoa pl olyan, hogy ha sok, minden gond nélkül le lehet fagyasztani. Másrészt rajta van a csomagoláson, hogy dupla mennyiségü vízzel készül, ez magyarul annyit jelent, hogy háromszor akkora mennyiség lesz, mint nyersen. fel lehet rá készülni.
A töltött cukkini esetében is egyrészt a "megbököm villával" hülyeség, mert nem tudod besaccolni, másrészt ha kiderül, hogy mégsem elég puha, akkor visszatesezm a sütöbe, harmadszor EGY ebédre ki visz MÁSFÉL ÓRIÁSI töltött cukkinit? Azt meg valahogy el tudnám képzelni, hogy egy adag - 300-400 g maximum esetleg - elfogy egy evésre, de több nem. De ha otthon akartad volna enni, akkor nem lenne gond tovább sütni.
Egyébként én SOHA nem dobok ki ételt, ha netán nem sikerült jó, akkor módosítom - még egyszer átfözöm/sütöm, másként, erösebben füszerezem, más ételt készítek belöle, stb.
#3
Akkor ird be a gugliba hogy recept cukkinibol
4 kilos cukkiniket is kaptam mar, nagyon finom 'tök'főzeléket lehet belőle csinálni és rengeteget elhasznál
#6
Ilyeneket csak hétköznap tudok ebédelni, mikor nem otthon eszek.
Hát én is ilyen háromszoros mennyiségre számítottam, de sokkal több lett...
"harmadszor EGY ebédre ki visz MÁSFÉL ÓRIÁSI töltött cukkinit?"
Sehol nem írtam, hogy egy ebédre akartam megenni... Több napra készítettem, de mivel az első evés után alig bírtam hazamenni munkából, olyan hasfájásom és hasmenésem (ha már ennyire részletesen szeretnéd tudni) lett hogy elment a kedvem a maradéktól.
#7
Jó sokáig sütöttem, a széléből vágtam egy falatot, az jónak tűnt akkor este frissen. A közepe viszont borzalmas lett.
Amúgy napi szinten nézek gasztro videókat, recepteket. De csinálni más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!