Szerintetek mely japán ételeket érdemes kipróbálni?
Már régóta szeretnék japán ételeket enni, mint a sushi, ramen, rizsgombóc, stb.
Ha tetszene, akkor később magam szeretném elkészíteni, viszont úgy gondoltam, hogy előtte elmegyek egy japán étterembe és ott kipróbálom, melyik ízlik, melyik nem.:)
Szerintetek melyikeket érdemes kipróbálni?
Mert most még utána tudok nézni, ott meg nem nagyon tudom majd hirtelen, mi micsoda.:D
Köszi a válaszokat!
Sushikat mindenképpen, előételnek misot, desszertnek mochit, ha van, akkor dangot is, nekem a mitarashi dango jön be leginkább. Esetleg tápiókát, kókusztejes édesleveseket.
A tempurát én is nagyon szeretem, amit még tudok ajánlani, ha esetleg van, az a tamagoyaki (ez szokták sushira is rakni) és a tsukune csirkefasírt.
Én már pár éve csinálok magamnak japán ételeket, a fent leírtakból kb az összeset el tudom készíteni. Ha kérdésed lenne később, nyugodtan írj rám.
Nagyon szépen köszönöm, kipróbálom, ha lesz lehetőség!:DD
Az elkészítéshez bizonyára sok különleges hozzávaló kell, nem hiszem, hogy mindenhol be lehet szerezni, utána járok.
Utolsó: Magyarországon bizonyára haláli jó a fugu....xd
Ha van egy hipernarket a közeledben (Auchan, Interspar, Tesco) ott a nagy részét meg lehet vásárolni. Ha valami hiányzik, bioboltokban tudsz még érdeklődni, rendelni.
Én is sokat rendelek online. Néhány dolog egész olcsó, és ingyen kiviszik neked a csomagot.
a szupermarketek sushijai meg sem közelítik az éttermeiket tapasztalatom szerint...
én elég finnyás vagyok, a ramenka csirkés ramenje bejött, csináltam is itthon, finom :) nekem a halolajos cuccok nem igazán jönnek be, így pl. a miso leves sem. sushibol a tojasosat, avokádósat szeretem. nem vagyok egy nagy hal-rajongó :D
Én sem ajánlom a csomagolt, vagy házhoz szállított szusit. Messze nem olyan, mint amikor étteremben vagy magadnak készítve eszed a nemrég elkészült frisset.
A misot én amúgy csak növényi összetevőkből szoktam csinálni. Persze van benne tengeri alga, így elég halízű szokott lenni ez is :)
Én mostanában édességekkel kísérletezek itthon, és találtam is hozzá alapanyagokat. Múltkor Aldiban találtam adzuki babot. :) Ragacsos rizslisztet is lehet kapni.
A mocsit (vagy mochi) és a dangót is kipróbálhatod. Mocsisval találkoztam "kínai" boltokban is, 600-800 Ft körül van egy csomag ára.
Minél többet :)
Nekem a miso leves, sushi, ramen, tempura, ochazuke nagy kedvenceim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!