Tartósítószer nélkül sütőm a szilvalekvárt. Mennyi idő múlva, milyen állagú lekvár esetén lehetek biztos, hogy nem fog megromlani, penészesedni?
Tehát nem szalicil, dzsemfix stb.
Ha lábásban főzöm, kevergetni kell, hogy ne égjen le, vagy 24 órán át kell főzni.
Villanytűzhelyt használok. Tuti recept is érdekelne, hogy ne égjen le, és ne kelljen kevergetni.
A gugli vigécek kérem ne fáradjanak, több, mint. 50 receptet, készítési módot elolvastam, pl. itt GYIK-on, FB csoportban is, stb.
"A gugli vigécek kérem ne fáradjanak, több, mint. 50 receptet, készítési módot elolvastam, pl. itt GYIK-on, FB csoportban is, stb."
És akkor most itt az 51. tanácsot fogod és szóról szóra be fogod tartani?
Ha nincs keverés, akkor leég
24 órás villanytűzhely használat? Az szép számla lesz.
Nekunk 2-3 ora alatt elkeszul. Ha kevergeted, hamarabb kimegy a nedvesseg es ugye minel tobb nevesseg annal konnyebben romlik.
A lenyeg az uvegek sterilizalasan, csiratlanitasan es a dunsztolasan van. Alapos elmosogatas, utana dzajjal felfele uveget es kupakot is kisutni 120 fokon 20 percig.
Nekem ha lekvar peneszedik akkor a szaja korul es akkor tudom hogy nem volt tiszta az uveg. De van ami mar 3 eves es meg jo
Erdemes lehet megnezni Annuskam blogjan a szilvalekvar receptet, o is sutoben csinalaj, cukor nelkul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!