Bevált tartósítószermentes lekvárfőzési tippet tud adni valaki?
Dunsztolni kell rendesen és légmentesen lezárni.
Nem fog 3 évig elállni, de azért pár hónapig 1-i így is tartja magát szerintem.
A cukor is tartósít tudtommal amúgy.
A meleg is kinyír minden életet.
Évek óta bevált nálam: csak ép gyümölccsel dolgozni.
Az üvegekre rápróbálni a fedőket. Mindent frissen elmosogatni. Az üvegeket sütőben "kisütni". A fedőket kislábasban kifőzni, nem törölgetni.
Forró üvegbe lekvár (széles szájú tölcsérrel könnyebb, azt is ki kell főzni), rá a tető, az egészet gyorsan fejreállít, majd vissza. Ahogy hűl az egész, nagy kattanásokkal horpadnak be a fedők. Hűlés után az üvegeket szép tisztára törölgetni. Nekem évekig eláll, ha valamiért mégsem fogyna el.
Semmi tartósítószer, a zselésítőt nem szeretjük. Ha kell sűríteni, akkor a cucc egy részét kicsit turmixolom még forrón.
Lényeg, hogy minden legyen hővel sterilizálva. Sok sikert:)
A forró üvegekhez legyen edényfogó kesztyűd, nálam egyedül ez a "nemszeretem" rész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!