Vegyes savanyút szeretnék elrakni télire, de hiába keresem a tartósítószer mentes recepteket. Van valakinek bevált módszere?
Én évtizedek óta tartósítószer nélkül teszem el.
A zöldségeket összedarabolom, ha kell, befüszerezem és egy éjszaka hüvös helyen (pl hütö, kamra) érlelem.
Másnap leszüröm a keletkezett levet, a zöldségeket az üvegekbe teszem.
A léhez hozzáadom a szükséges mennyiségü ecetet, felmelegítem langyosra és rátöltöm a zöldségekre, majd azonnal lezárom csavaros tetövel, és hüvösre teszem.
Így egy évig símán eláll, tovább csak azért nem érdemes tárolni, mert az íze nem lesz már igazi (Egyszer véletlen megmaradt egy üveg, ezért tudom.)
De ez sem volt romlott, nem forrt meg, nem lett penészes, csak "öreg ízü"
Egyes!
A receptedhez add meg légyszives a kérdezőnek a liter vízhez adandó só és ecet mennyiségeket, mert a "szükséges mennyiségü ecetet" elég tág fogalom. És a kérdezőnek már 3 hét múlva pezsegni fog az egész hóbelevanc, ha túl keveset tesz bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!