Bevált házi készítésű sajt receptet tudnátok nekem írni?
- 1 liter tej
- 1/2 kg túró
- 6 dkg vaj
- 1 db tojás
- 1 kk só
- 1 kk szódabirkabóna
1./ A túrót krumplinyomón áttörjük és a tejjel 5 percig főzzük!
2./ Nyomkodás nélkül szűrjük le a savót (én a sűrű szövésű leves-szűrőn), majd egy lábasban a vajjal, sóval, egyebekkel összekeverve 15 percig!!! főzni!
Közben kevergettem, míg lassú tűzön főtt, forrt!
3./ Amikor elválik a lábas oldalától, tűzről le, és rögtön!! az előre előkészített formákba önteni! Gyorsan dermed, gyorsan dolgozz!
4./ Kb. 15 perc múlva már reszelhető!!!
Lehet főzés közben ízesíteni, köménnyel, hagymával, zöld fűszerekkel, ki mit akar!
Nekem ebből a mennyiségből 4 db. kb. 8x12 cm-es nagyságú alu-tálcában kb. 1,0 - 1,5 cm vastag sajtom lett.
Miután megdermedt, a hűtőben kellőképp kihűlt, 2 db-ot folpack-ba csomagolva tökéletesen tudtam fagyasztani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!