Házi sajt gumi állagú lett. Ízre finom, csak az állaga olyan gumis. Mi lehet az oka?
Figyelt kérdés
2014. febr. 17. 14:24
2/6 A kérdező kommentje:
Tejoltóval
2014. febr. 17. 14:43
3/6 anonim válasza:
Én máshogy szoktam, tej-túró-vaj-szódabikarbóna-tojás-só keverékéből.
4/6 Shai-Hulud válasza:
Sajtold tovább, míg még több vizet veszít.
Akkor szilárdabb állagú lesz.
5/6 anonim válasza:
Én nem használok oltót, csak házitejet, házitúrót, és egy picike vajat.
Mindig finom sajt lesz belőle.
6/6 anonim válasza:
Üdv.!
Akkor lesz kissé gumis, ha az oltási hőmérséklet nem volt megfelelő. 30-40 fok közötti szokott lenni oltó függvényében és, hogy milyen jellegű sajtot akar az ember csinálni. Legközelebb próbáld meg 32 fokos tejbe keverni az oltót (ételhőmérőt érdemes használni erre a célra).
A gumiszerűség elmúlik, ha 3-5 napig érleled a sajtot. De mindenképpen javaslom a 30-60-90 napos érlelési időt is... Nagyon megéri az íze miatt :) (érlelés közben külön figyelmet és munkát igényel a sajt, de nem nagy ár érte)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!