Az interneten olvastam hogy házi sajtot lehet késziteni 2l tejből +1kg tehéntúró-ból! Ebből hány kg sajt lesz?
Ez lehetséges? Amikor összesűrűsödik akkor lekel csurogtatni ruhadarabon! Szerintem kevesebb lesz
NEM
Én halottam nagyszüleimtől hogy tejből és tojás sárgájából lehet készíteni,azt is le kell csorgatni.
Fogalmam sincs hogy pontosan mennyi lesz.
Ebből így nem igazán lesz jó sajt...
Én foglalkozom sajtkészítéssel, tudok segíteni. HA nem tudsz beszerezni sajtkultúrát, oltóanyagot akkor a legegyszerűbb módszer a következő:
- 5 Liter friss házitej (lehetőleg aznapi, nem hőtött, nem kezelt!)
- 3 evőkanál só
- 1 deci 15%-os ecet
Felforralod a tejet és amikor már teljesen forr beleöntöd az ecetet. 1-2 percig kavargatod, majd ha besűrűsödött egy textilfólián átöntöd. Átöntés után lehet ízesíteni (zöldfőszerek, hagyma,...) és ami fent marad a textilen, azt felakasztod csöpögni 2-3 órára. Ezután kész a sajt amit már csak hűtőbe kell tenni kell pár óráig.
Fontos hogy csak házi tejből készítsd. Boltiból sosem lesz sajt. 5 liter tejből kb 40-70deka sajt lesz attól függően mennyire jó minőségű a tej és nemnyi ideig csepegteted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!