Sűrűre főzött lekvár tetejére kell-e tartósítószert tenni?
Figyelt kérdés
A sütőben készült szilvalekvár tetejére is ír a recept tartósítószert, de szerintem oda már felesleges.
Most készítek cseresznyéből és meggyből vegyesen, tegyek-e rá szerintetek?
2011. jún. 15. 21:02
1/4 anonim válasza:
Egy két üvegen próbáld ki, hogy nem teszel rá, a többire meg tegyél, és majd meglátod, hogy beválik-e. Én pár másodpercre fejreállítom a forró lekvárral teli üveget, mert így a maradék benne lévő levegő is csíramentes lesz, ezáltal nem romlik meg. Teszek az üvegre celofánt, rá a csavaros tetőt és úgy csinálom.
2/4 anonim válasza:
Én sose tettem rá. A cukor eltartja.
3/4 anonim válasza:
Én SEMMILYEN lekvárba nem teszek tartósitószert, és még eddig mindig elálltak, amiket eltettem (már több, mint 20 éve csinálom igy)
4/4 anonim válasza:
A cukor tartósít, amivel összefőzöd, és az üvegeket ki kell főzni rendesen alaposan (a tetőt is), tisztán kell dolgozni a lekvárral, és száraz dunsztban, takarókkal körülrakva kell hagyni kihűlni teljesen a lekvárt, kb. 2-3 nap. Én mindig kb. 1 évre elég mennyiséget csinálok mindenből, de eddig még nem romlott meg soha semmi ennyi idő alatt. Tartósítót meg soha nem teszek bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!