Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi az hogy a vajon 80% zsírtar...

Mi az hogy a vajon 80% zsírtartalom van írva? Ez nem tejből lehet akkor hanem zsírból?

Figyelt kérdés
Új márka nem is merem nem is mertem megveni meg drága is nagyon süteménybe jó a ráma is ha vaj van írva nem? az tudom napraforgós
2022. aug. 22. 19:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
50%

Akkor egy normális válasz:

A tejnek van zsírtartalma. Kb 1 liter tejben 2.8 százalék a zsír. A tejszínnek még nagyobb a zsírtartalma mert az a tejnek a zsíros része. Ugyanúgy tejből van, csak kimegy belőle a víz és aránylag így 30 százaléka zsír. Ezt a zsiros tejszínt tovább feldolgozzák, kiveszik belőle a maradék vizet és csak a tejnek a szilárd részecskéi és a zsír marad. Ennek már 70-80 szazalék a zsírtartalma. Tehát a jó vaj igazából zsír. A rama is zsír. De nem úgy kell elképzelni mint az olajat vagy a sertészsírt. Ez teljesen másfajta, sokkal jobb minőség. Tehát egész nyugodtan hadználhatod, az igazi vajtól (ami 70-80 százalékos) minden süti sokkal finomabb lesz

2022. aug. 22. 22:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
75%
Valószínűleg ha Rama margarint használsz, akkor sem lesz rossz a végeredmény, az íz valamennyire más lesz, de attól is függ, hogy pontosan milyen süteményt is akarsz. Ha akarod, csinálhatod margarinnal, de nyilván a vaj lenne az ideális, és igen, nyilván a vaj drágább is, nem véletlen. Az a legjobb, ha vajat használsz, azzal az igazi, de igazából margarinnal is valószínűleg működni fog a dolog, ha mindenképp azt akarod.
2022. aug. 22. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
75%
Hát nálunk már az összes van ezer fölött van.
2022. aug. 22. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
74%
*VAJ természetesen, nem van
2022. aug. 22. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
81%

"süteménybe jó a ráma is ha vaj van írva nem"


Ez a dilemma többek közt abból is adódik, hogy jó, vagy nem jó, mert egy margarinnak (rama, vagy bármi más) a zsírtartalma jóval kevesebb, mint a vajnak.

Tehát ha a recept vajat ír, az többek közt a zsírtartalom miatt írja.

És nem mindegy, hogy mondjuk 10 deka vajban 8 deka zsír van, és annyi kerül a süteménybe, vagy 10 deka margarinban 4 deka zsiradék van, és csak annyi kerül a süteménybe!


Lehet helyettesíteni , és legtöbb esetben nem is eget rengető a különbség, de ugyanolyan nyilván nem tud lenni.

2022. aug. 23. 04:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 NTBS ***** válasza:
100%
Többféle zsírt tartalmaz, nagyobb része tejzsír. Valószínűleg sütemény készítésére kiváló.
2022. aug. 23. 07:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim ***** válasza:
51%

"És nem mindegy, hogy mondjuk 10 deka vajban 8 deka zsír van, és annyi kerül a süteménybe, vagy 10 deka margarinban 4 deka zsiradék van, és csak annyi kerül a süteménybe!"


Süteményhez természetesen sütőmargarint ajánlott használni, nem a kenyérre szánt csészés verziót. Azokban általában 70% a zsírtartalom, ami valóban kicsit kevesebb, mint a vajé, de nem sokkal, pláne hogy a vaj se mind 80%-os. Van belőle 60%-os, azzal már nem minden sütemény működik.

2022. aug. 23. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:
75%

Az a véleményem, hogy ugyan tényleg elég drága a vaj, de ha már hozzávesszük egy átlagos sütemény többi hozzávalóját, akkor egy kb. két-háromezer ft-os összeg esetén már az a háromszáz ft különbség nem igazán jelentős.


[link]

2022. aug. 23. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!