Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készítitek a majonézes...

Hogy készítitek a majonézes krumplisalátát?

Figyelt kérdés
2010. szept. 23. 12:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%
Főtt krumpli, hagyma. Tejföl + majonéz + csipetnyi só + egyéb ízlés szerinti fűszerek.
2010. szept. 23. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
A krumplit megfözöm hajában. Amig fö, elkészitem a mártást: majonézt elkeverek tejföllel (2 dl majonéz, 2 dl tejföl), 1-2 evökanál mustárral, sóval, borssal, citromlével, kevés cukorral - kicsit sósnak meg savanyúnak kell lennie, mert a krumpli nagyon elveszi az izét. A megfött krumplit meghámozom, karikára vágva övatosan a mártásba keverem és legalánn 2-3 órát hütöben érlelem.
2010. szept. 23. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
75%
A lényeg a lila hagyma!
2010. szept. 23. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
81%
12:48 jól beszélsz
2010. szept. 23. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
nem tesztek bele cukorborsót,kukoricát,sárgarépát kockára vágva stb.?
2010. szept. 23. 13:22
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

szia! amiket írtál, az már nem majonézes krumpli, hanem franciasaláta mondjuk.

na szóval és a majonézes krumplit úgy csinálom, hogy előző nap megfőzöm a krumplit héjában, hideg vízben lehűtöm és utána fölkockázom.

csinálok egy jó cukros-ecetes-sós salátalevet és belerakom a krumpli.

teszek bele félkarikára vágott lilahagymát.

másnap leszűröm és akkor keverem össze a majonézzel.

ki fehérborsot is teszek bele.

a krumpli így sokkal ízletesebb, hogy állt a salátalében.

üdv.

2010. szept. 23. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem teszünk bele, mert az akkor már NEM "majonézes krumplisaláta", hanem francia, mexikói, stb.
2010. szept. 23. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
85%
amit írtál az a franciasaláta, abba viszont csak elvétve kell krumpli.
2010. szept. 23. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

megfözöm a kruplit héjjában, addig csinálok ecetes-cukros-sos salátalevet amibe dobok egy egész félbevágott vöröshagymát

megpucolom a kruplit, felkarikázom

beleteszem a salátalébe amig kihül és picit átveszi az izét

ha kihült leszüröm a salátaléből, a hagymát kibom és bekeverem majonézbe+tejfölbe egykis borssal

plusz hagymát már nem rakok bele


így egy picit pikánsabb az íze, de nem hagymás .. én így szeretem

2010. szept. 23. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Én megfőzöm héjában a krumplit és hagyom kihülni, meghámozom, felkarikázom. Közben elkészítem a majonézt: kb.fele-fele arányban majonézt és tejfölt összekeverek, hozzá megy bors, só (bátran, mert a krumpli sokat felvesz), és rengeteg karikázott hagyma. Ezt mind összekeverem és lehetőleg egy éjszakát állni hagyom. Ha kell, reggel még egy picit utánasózom és ebédre finom, hűs.


Amit te írtál, a sokféle egyéb zöldséggel, az a francia ill. mexikói saláta.

2010. szept. 23. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!