Hogy készítitek a majonézes krumplisalátát?
szia! amiket írtál, az már nem majonézes krumpli, hanem franciasaláta mondjuk.
na szóval és a majonézes krumplit úgy csinálom, hogy előző nap megfőzöm a krumplit héjában, hideg vízben lehűtöm és utána fölkockázom.
csinálok egy jó cukros-ecetes-sós salátalevet és belerakom a krumpli.
teszek bele félkarikára vágott lilahagymát.
másnap leszűröm és akkor keverem össze a majonézzel.
ki fehérborsot is teszek bele.
a krumpli így sokkal ízletesebb, hogy állt a salátalében.
üdv.
megfözöm a kruplit héjjában, addig csinálok ecetes-cukros-sos salátalevet amibe dobok egy egész félbevágott vöröshagymát
megpucolom a kruplit, felkarikázom
beleteszem a salátalébe amig kihül és picit átveszi az izét
ha kihült leszüröm a salátaléből, a hagymát kibom és bekeverem majonézbe+tejfölbe egykis borssal
plusz hagymát már nem rakok bele
így egy picit pikánsabb az íze, de nem hagymás .. én így szeretem
Én megfőzöm héjában a krumplit és hagyom kihülni, meghámozom, felkarikázom. Közben elkészítem a majonézt: kb.fele-fele arányban majonézt és tejfölt összekeverek, hozzá megy bors, só (bátran, mert a krumpli sokat felvesz), és rengeteg karikázott hagyma. Ezt mind összekeverem és lehetőleg egy éjszakát állni hagyom. Ha kell, reggel még egy picit utánasózom és ebédre finom, hűs.
Amit te írtál, a sokféle egyéb zöldséggel, az a francia ill. mexikói saláta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!