Otthon sütött zsemléhez receptek, tippek, tanácsok?
Eddig nem nagyon csináltam élesztős tésztákat, két receptet is kipróbáltam:
"femina.hu/recept/hazi-zsemle-receptje"
"nosalty.hu/recept/csaszarzsemle"
Utolsónak a felső receptet készítettem el, mennyiségre egészen jó lett, viszont már másnapra megszáradt. Annak ellenére, hogy be lettek zacskózva.
Az alsóval az volt a gond, hogy nagyon kevés tészta lett, és az íze is túl élesztős.
Esetleg van valakinek bevált receptje, és megosztaná itt?
Én a youtubon a TT konyhájából szoktam sütni.
Eddig még minden sikerült.
sajnos a házi élesztős pékáru mindig olyan, hogy másnapra megszárad. frissen fagyaszd le amikor ennéd, előző éjjel vedd elő
kovásszal tudnál olyat ami friss marad, de az rengeteg idő és energia és nem is egyszerű
a második recepttel az a baj, hogy sok az élesztő és kevés a kelesztési idő. kb minél többet kel egy pékáru és minél kevesebb élesztő van benne, annál jobb. ebben dupl élesztő van mint kéne, mert 50 deka liszthez kell a 25 gr friss (/7 gr instant)
illetve keress olyan receptet, amiben zsiradék van pl több vaj stb. mert mí] csak vizes az lpaja, az ugye kiszárad belőle, míg ha van benne zsiradék, az nem szárad ki belőle, ezért kevésbé lesz száraz mint a sima vizes
szintén könnyebben szárad akkor, ha túlsütöd
azért lett jobb a második mint az első, mert abban van zsiradék, az elsőben meg nulla
#2 Köszönöm a jó tanácsokat, most megfogadva ezeket választottam egy új receptet, ahol az arányok is rendben vannak. Illetve a sütésre is odafigyeltem.
"mindmegette.hu/csaszarzsemle-ii.recept/"
A végeredmény sokkal, de sokkal jobb lett. Puhább is lett, és a teteje is rendesen aranybarna lett, ami az előző próbálkozásoknál nehezen tudtam elérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!