Így puha lesz a hús?
Rizses húst szeretnék csinálni kicsit lecsósan, csirkéből. Kb így nézne ki a receptem:
hagymadinsztelés -> pirospaprika, majd egyből rá az apróra vágott csirkemell -> kipirítom, majd paprika és paradicsom rá, amit addig főzök, amíg a paradicsom teljesen el nem tűnik és szét nem fő (kb 10-15 perc), ezután rá a rizs és felöntöm vízzel, amennyi a rizsnek kell. Addig főzöm, amíg a rizs kész nem lesz.
Így puha lesz a hús? Sokszor próbálkoztam már szószos csirkemelles ételekkel, csak akkor az volt a recept, hogy csirke + valami tejszínes öntet, és mindig száraz, rágós, kemény lett a hús. Ezt akarom most elkerülni.
Szerintem igen, ha a hús legalább félpuha, akkor már elég neki, mire a rizs is megfö.
A csirkemell akkor szokott rágós lenni, ha túlfözöd! Elvileg elég neki pár perc, amíg átsül, fözni nem kell, akkor a legfinomabb, omlós, puha, szaftos.
“mindig száraz, rágós, kemény lett a hús”
Túlfőzöd
Vagy főzd kevesebb ideig vagy csirkecomb filét használj, azt kb lehetetlen elbæszni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!