Esetleg olyan kakaós csiga recept,ami puha marad?
Sütés után nem marad igazán puha a kakaós csigám, úgyhogy mostmár unom😅
Esetleg egy receptet tudoktok,ami sütés után is puha marad? :)
A lényeg, mielőtt készre sül, előtte pár perccel öntsd le forró cukros tejjel.
És told vissza a sütőbe.
Ha kelt tésztás a zsiradék arányát növeld, a kelesztés legyen alapos és jó, nyújtáskor ne nyomkodd szét a tésztás, amennyire csak lehet kíméld. Miután felszelted, de még sütés előtt, egy picit még keleszt után rakd be.
Ja az élesztő ha futatod, ne legyen túl hideg, de túl meleg!! sem a tej( víz).
Én is tejjel szoktam de én közvetlen sütés után, ecsettel
Illetve lehet rossz a receoted. Olyat keress, amiben viszonylag sok zsiradek van. Amiben nincs vaj vagy olaj azok sokkal jobban szaradnak.
Illetve egy kelt tesztatol nem varhatod hogy masnap is ugyanolyan legyen. Minimalis minosegronlas benne van. Mi ugy szeretjuk hogy viszonylag vekonyra nyuntjuk, ugy tekerjuk. Igy inkabb ropogos mint puha, de masnap is teljesen elvezheto. Nalunk egyebkent a tezstaja 500 gr liszthez 75 ml olaj es 1.5 dl tej 1.5 dl viz atannyal keszul.
Szinten segithet ha a toltekeket jo vajasan csinalod. Mi megkenjuk mindig puha vajjal, majd nesquick kaakoport szorunk vastagon. Vehen lefrocskoljuk tejjel es ugy tekerjuk. Mi igy szeretjuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!