Olyan van hogy kakaós bejgli ??
Hasonlo a kalacshoz a tesztaja de csinalhatsz kakaos bejglit is
Miert ne?Vagy kakaos kalacsot ha az jobban izlene
Nem is kell
Miert kellene?Kalacs tesztanak is jo lesz a bejgli teszta mint irtam vagy kakaos bejgli de mar ezt is irtam
A bejgli és a kalács tésztaja teljesen különböző. A bejgli tömörebb, míg a kalács könnyed.
A bejgliben a tészta és a töltelék arany 1:1. Tehát 25 dkg tésztához, 25 dkg töltelék kell, ettől lesz bejgli. A kalacsban jóval kevesebb a töltelék.
Ez például egy jó recept:
A bejgli tölteléke valamilyen olajos maggal működik, így kakaosat önmagában nem tudsz.
Egy fiatalkori barátom nagymamája gyakran sütött kakaósat,igaz nem karácsonykor de szerintem semmi jelentősége.
Nagyon finom volt.
A tészta az bejgli tészta,a tölteléket meg az ostoros rétes/ostoros kalács receptek tölteléke után készíteném.
25 dkg margarin,20 dkg cukor,3 púpos evőkanál kakaópor.
Ez szerintem bőven elég 5 tekercs bejglibe, szóval az arányokat nézd,ha pl csak 2 rúd készül.
Gyerekkoromban a nagymamám néha csinált kelttésztából (kb. kalácstészta) "beiglit" - de valami más neve volt... Már nem emlékszem... Viszont ez már másnapra kiszárad, míg a normál beigli akár hetekig is ehető.
Csinálj babka kalácsot! Lehet diósat és kakaósat (csokisat) is! Nagyon finom!
sütőpapír elég!
Legalább nem kell mosogatni utána. :-D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!