Mit rontok el a fritőz használata közben?
Vettem egy olajos fritőzt, de eddig egyszer sem sikerült sütni benne. Hasábburgonyával próbálkoztam, de egyszerűen annyira csapkodja az olajat, hogy nem lehet belerakni és kivenni. Legutóbb amint beleért a kosár az olajba, megcsapta a kezem, beledobtam és az olaj fele lávaként robbant ki a sütőből mindent (is) összekenve. Azóta már félek kísérletezni is.
Betartottam a használati utasítást, ami szerint 190 fokra kell előmelegíteni és utána beletenni a krumplit. A zacskóból kivéve mindig hagytam pihenni, a jeget amennyire tudtam leráztam róla.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy mit rontok el?
Jájj!
2,5 liter olajba maximum 250gramm krumplit rakjál. Előtte töröld le róla a vizet papír kéztörlővel.
180 fokra tedd a hőfokot, ne magasabbra. Igen, vissza fog hűlni kicsit, de felmelegíti, és pont ezért nem kell teleönteni egy dömperni krumplival.
Tisztességes digitális mérleggel mérd ki. A krumplik egyformára legyenek vágva.
Ha több adagot csinálsz, akkor egy digitális órával nézed a legelsőt meddig sütötted, utána a többit is pontosan ugyanaddig kell és egyforma lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!