Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mézeskrémeshez bevált tésztare...

Mézeskrémeshez bevált tésztarecept?

Figyelt kérdés
2008. dec. 19. 09:54
 1/5 anonim ***** válasza:

Mézes krémes


Hozzávalók


(30 darabhoz)

5 dkg margarin

1 tojás

15 dkg kristálycukor

3-4 evokanál

tej

6 dkg méz

40 dkg liszt

1 kiskanál

szódabikarbóna

a töltelékhez:

3 dl tej

6 dkg búzadara

20 dkg kristálycukor

20 dkg margarin

1 citrom reszelt héja

kb. 15 dkg baracklekvár


A margarint, az egész tojással, a cukorral, a tejjel és a mézzel vízgoz fölött kevergetve suru krémmé fozzük. Ha langyosra hult, a lisztet meg a szódabikarbónát hozzáadjuk, és sima tésztává gyúrjuk. Belisztezett deszkán négy cipóra osztjuk, és legalább fél órán át pihentetjük. Egyenként késhát vastagságúra nyújtjuk, és sütopapírral borított sütolapon vagy a tepsi hátán elomelegített sütoben 180 °C-on (légkeveréses sütoben 165 oC) 8-10 perc alatt megsütjük. A töltelékhez a tejet fölforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és lassú tuzön, folyamatosan kevergetve surure fozzük. Ha kihult, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert margarint, reszelt citromhéjjal ízesítjük. A lapokat egyenként lekvárral vékonyan megkenjük, majd krémet simítunk rájuk, és egymásra helyezzük. Tetejét porcukorral meghintjük, és néhány órányi pihentetés után szeleteljük.

Elkészítési idő: 1 óra + pihentetés.

Egy adag: 196 kcal / 819 kJ.

Italajánlat: édes fehérbor (Tokaji aszú 5 puttonyos '98).

2008. dec. 19. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Mézes-krémes recept

Kategória:

Sütemények, édességek


Hozzávalók:

1/2 kg liszt, 5 dkg margarin (vagy zsír), pici só, pici szódabikarbóna,1 egész tojás,3 ek.méz,tej

krém: vagy vaníliás-grízes pudingporból vagy tejbegrízből készül,amennyiben tejbegrízből,akkor 3 dl tejből,kevés grizzel kell megfőzni.

20 dkg Rama margarin,20 dkg p.cukor.


Elkészítés:

A hozzávalókat annyi tejjel dolgozzuk el,hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A krémet vagy vaníliás-grízes pudingporból készítjük,vagy a szokásos módon 3 dl tejből,kevés grízzel sűrű tejbegrízt főzünk. A p.cukrot és margarint habosra kavarjuk,majd ezt a vajas krémet a teljesen kihűlt tejbegrízzel összekeverjük,csomómentesre.A tésztát 4 lapban kell kisütni a tepsi hátoldalán (kis méretű tepsi legyen).Ha a lapok kisültek,megtöltjük a krémmel. Másnapra,vagy néhány óra alatt puhul meg a tészta hűtőben.


Elkészítési idő: 60 perc

2008. dec. 19. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Mézes krémes lepény


# Hozzávalók: 40 dkg liszt

# 2 tojás

# 10 dkg cukor

# 2 ek meleg méz

# 5 dkg margarin

# 1 kk szódabikarbóna

# 1 kk mézes fűszerkeverék, 1 kk fahéj


a krémhez:

# 20 dkg margarin

# 15 dkg porcukor

# 5 ek liszt

# 1/2 l tej

# vaníliás cukor, narancshéj

# (a csokis változathoz 2 ek kakaópor)


a tetejére lehet csokimázat kenni:

# tortabevonó étcsoki


1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk, kisütjük őket, (5-7 perc alatt megsülnek).


2. A krémhez a margarint a porcukorral, vaníliás cukorral, habosra keverjük.


3. A lisztet kevés tejjel kikeverjük, a többi tejet melegítjük, hozzáöntjük a kikevert lisztes sűrítő keveréket, reszelt narancshéjjal ízesítjük, kevergetve sűrűre főzzük.


4. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral kikevert margarinhoz, elkeverjük, (ha csomós lett, botmixerrel segíthetünk rajta).


5. A kisült tésztalapokat sorban egymásra rakva megkenjük a krémmel.


6. A tortabevonót felolvasztjuk, rákenjük a harmadik lap tetejére, és hidegre tesszük.


7. Másnapra puhul meg a tészta teljesen, kb. 2 x 4 cm-es szeletekre vágjuk.

2008. dec. 19. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Mézes krémes


Hány személyre: 4-6


» 2 ek. méz

» 15 dkg cukor

» 1 tojás

» 5 dkg zsír

» 3 ek. tej

» kis kanál szódabikarbóna

» 1/2 kg liszt

» Krém:

» 20 dkg vaj

» 15 dkg cukor

» 1 vaníliás cukor

» 2 dl tej

» 2 ek. liszt

» kajszilekvár

A mézet, cukrot, tojást, zsírt, tejet és szódabikarbónát gőz felett 5 percig verjük, majd még melegen belekeverjük a lisztet. 4 egyforma cipót formálunk belőle, és fél órát pihentetjük. Kinyújtjuk őket, majd tepsi hátán megsütjük.


Krém készítése: a vajat a cukorral és vaníliás cukorral jól kikeverjük. A tejet kevés cukorral és a liszttel sűrűre főzzük, és ha kihűlt összekeverjük a cukros vajjal.


A lapokat egyenként megkenjük a krémmel, majd a kajszilekvárral, és egymásra helyezzük őket. A tetejét porcukorral szórjuk meg. Másnap tálaljuk.

2008. dec. 19. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
2008. dec. 19. 11:28

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!