Hogy mentsem meg a pitét?
Figyelt kérdés
Epres pitét sütök, de sajnos a tészta nem jön ki a formából. Mindent a recept szerint csináltam (kivéve a sütési hőfokot, mert régi gázsütőm van, nem lehet rajta állítani a hőmérsékletet). A tészta eggyé vált a piteformával és amikor elkezdtem egy késsel fellazítani, törni kezdett. Nem merem beleönteni az eoret, nehogy kuka legyen az egész. Mit kezdhetnék vele? Esetleg törjem morzsára a tésztát és csináljam meg sajttortaszerűen?2022. máj. 12. 14:28
11/13 anonim válasza:
En mindig rakok sutopapirt akkor is ha nem írja a recept mert én is rafaragtam már a csak kivajazas módszerével. Azért remélem nem dobtad ki🤗
12/13 A kérdező kommentje:
Hát lehet. Nem én neveztem el. Netről van a recept.
2022. máj. 12. 16:41
13/13 anonim válasza:
Hát pedig ilyen magas vajtartalmú tészta alá soha nem szoktam sütőpapíírt tenni, nem is vajazom a formát....
Ha jól át van sülve a tészta, bányászd ki :) a formából, törd apró darabokra, és csinálhatsz pl. réteges pohárdesszertet.
Egy réteg ebből a morzsalékból, rá egy réteg mascarpone (cukorral, citromhéjjal ízesítve), aztán jöhet az eper... Megint morzsalék, megint mascarpone, megint eper ... amíg meg nem telik a pohár.
Ha ráguglizol, kidob egy csomó klassz receptet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!