Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy mentsem meg a pitét?

Hogy mentsem meg a pitét?

Figyelt kérdés
Epres pitét sütök, de sajnos a tészta nem jön ki a formából. Mindent a recept szerint csináltam (kivéve a sütési hőfokot, mert régi gázsütőm van, nem lehet rajta állítani a hőmérsékletet). A tészta eggyé vált a piteformával és amikor elkezdtem egy késsel fellazítani, törni kezdett. Nem merem beleönteni az eoret, nehogy kuka legyen az egész. Mit kezdhetnék vele? Esetleg törjem morzsára a tésztát és csináljam meg sajttortaszerűen?
2022. máj. 12. 14:28
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
46%
En mindig rakok sutopapirt akkor is ha nem írja a recept mert én is rafaragtam már a csak kivajazas módszerével. Azért remélem nem dobtad ki🤗
2022. máj. 12. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 A kérdező kommentje:

Hát lehet. Nem én neveztem el. Netről van a recept.

[link]

2022. máj. 12. 16:41
 13/13 anonim ***** válasza:
84%

Hát pedig ilyen magas vajtartalmú tészta alá soha nem szoktam sütőpapíírt tenni, nem is vajazom a formát....


Ha jól át van sülve a tészta, bányászd ki :) a formából, törd apró darabokra, és csinálhatsz pl. réteges pohárdesszertet.


Egy réteg ebből a morzsalékból, rá egy réteg mascarpone (cukorral, citromhéjjal ízesítve), aztán jöhet az eper... Megint morzsalék, megint mascarpone, megint eper ... amíg meg nem telik a pohár.


Ha ráguglizol, kidob egy csomó klassz receptet...

2022. máj. 12. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!