Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy mentsem meg a pitét?

Hogy mentsem meg a pitét?

Figyelt kérdés
Epres pitét sütök, de sajnos a tészta nem jön ki a formából. Mindent a recept szerint csináltam (kivéve a sütési hőfokot, mert régi gázsütőm van, nem lehet rajta állítani a hőmérsékletet). A tészta eggyé vált a piteformával és amikor elkezdtem egy késsel fellazítani, törni kezdett. Nem merem beleönteni az eoret, nehogy kuka legyen az egész. Mit kezdhetnék vele? Esetleg törjem morzsára a tésztát és csináljam meg sajttortaszerűen?
2022. máj. 12. 14:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nem olyan nagy probléma, tálald fel a formával együtt.
2022. máj. 12. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

omlós tészta? sok vajjal? VAgy milyen recept volt?

Elősütötted, és most kéne beletenni az epret?

2022. máj. 12. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd állni, ha felpuhul lehet hogy könnyebben kijön.
2022. máj. 12. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:
Igen, vajas tészta. Elő kellett sütni, de rettentő száraz és eggyévált a formával. Most menne az eper és utána már nem kell sütni hanem hűteni
2022. máj. 12. 15:27
 5/13 anonim ***** válasza:
De vmi krém is van benne, vagy csak pitetészta friss eperrel?
2022. máj. 12. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
68%
4: akkor tényleg fura... Én az ilyen pitékhez a 3:2:1 arányú tésztát használom (liszt:vaj:cukor) és nemhogy beleragadna, de kisebbre sül (köröskörül kb. 2-3 mm rés lesz) és simán kijön a formából.
2022. máj. 12. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
81%

A helyedben crumblet csinálnék. Kitordeled a piteformából a tésztát. Vsgy trpiyben vagy ugyanabban csinálsz még egy adag tésztát, ezúttal alatta vajazott sütőpapírral. Arra megy az epres rész és arra rászorod a maradék pitetésztát.

Vagy csak kezdd elolrol (ezuttal sutopapirral) és a kisult tesztat darald finomra es csinald meg kokuszgolyonak (daralt keksz helyett a piteteszta). Valszeg kevesebb folyadek kell majd hozza, de mukodni fog

2022. máj. 12. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
50%
Sutopapir és megfelelő kivajazas mellett (a forma, oldalát) sosem ragadt nekem bele
2022. máj. 12. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy meg en is, jártam már úgy hogy hiába szurtem át 6x a gyümölcsöt, csak eresztett annyi levet hogy elaztatta a, tésztát, hát kanallal ettük az epres rebarbaras pitet 😂 igy is 3 perc alatt fogyott el🤗
2022. máj. 12. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 A kérdező kommentje:

Krém nincs. Az eperből és a cukorból kellett szószt főzni és abba zselatin.


A sütőpapír valóban jó ötlet lett volna. Sajnos az hittem a kivajazás elég. De tény hogy nagyon belenyomkodtam a tésztát. Lehet az volt a baj

2022. máj. 12. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!