Brokkolikrémleves? Hogy mentsem meg?
só ,bors ,
leves betétnek ,füstölt sajt kocka ,vagy piritott hagyma ,sült bacon ,
ha hig akkor kevés keményitővel süritsd be
Ahogy az első válaszoló irta ezzel most meglehet menteni .
legközelebb ha bármilyen krémlevest csinálsz tegyél bele 1-2 szem krumplit igy nem csak zöld íze lesz a levesnek de ,turmixolás közben süriti is.
Ha nem fogyózol, akkor habard be tejfölös habarással, tegyél bele még egy kis vegetát, sót és borsot. Hogy elvedd a "zöld" ízt, minden zöld ételbe tegyél egy csipet( fél kávéskanál)cukrot.
A brokkolit jóval erősebben kell fűszerezni a többi zöldségnél.
Ha nem használsz lisztet, akkor kukorica keményítővel sűrítsd be ( utána már nem szabad sokat forralni). Ha ez meg nincs, akkor főzz meg két db krumplit, törd át, és azzal sűrítsd.
Legközelebb tegyél bele sokkal több brokkolit. Igazság szerint a krumplival egy jó adag szénhidrátot teszel bele, ami szerintem felesleges, bár ha senki nem fogyózik vagy nem cukorbeteg, akkor nem árt.
Én 1 liter leveshez fél kg brokkolit teszek és egy 175 g-os tejfölt. Fokhagymát és krémsajtot nem szoktam, de érdekes lehet úgy is.
Én csak a levesben megfőzöm a brokkolit, tejföllel turmixolom, fűszerezem. Nekem elég sűrű lesz így, és eléggé brokkoli ízű is.
Nagyon finom egyébként, ha forrón kimered tányérba, és valamilyen Camambert jellegű sajtszeletet teszel bele, ami megolvad a forró levestől.
Illetve ha nem fogyózol, akkor nagyon vicces bele a betűtészta is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!