Kókuszolajat vagy zsírt mihez használtok? Egészségesebb, mint az olaj?
Curryhez, mind a thai mind az indiaihoz nagyon finom.
És igen, lehet belőle vegetáriánus pecsenyezsírt főzni, csak fokhagymát, lilahagymát, zöldfűszereket, fűszersót, por paprikát, kell lassú tűzön megsütni benne, összeturmixolni, és teljesen úgy viselkedik mint a pecsenyezsír, eheted hagymával, kenyéren.
A kókuszzsír jó sütni is, pl muffinba, banánkenyérbe nagyon illik.
Illetve én testápolónak is használom, pl mosogatás után a kezemre ha száraz a bőröm.
12, Azért hívják olajnak és zsírnak is, mert hőmérséklettől függ az állaga.
Hidegben kb mint a zsír, csak fehérebb, enyhén áttettsző.
Melegben teljesen átlátszó.
Ízre van olyan ami totál semleges, és van aminek van egy enyhe kókusz íze és illata, emiatt is használják testápolónak, mert nagyon kellemes.
És igen, sajtolják a kókuszdióból. Még a kókusz tejszín is szét tud néha válni, pont úgy mint a mogyoróvaj vagy a tahini, aminek a felszínén ott az olaj, amit ha nem keversz bele, ki tud csapódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!